Σωστή χρήση αντηλιακού

Tips

Η αντηλιακή προστασία είναι άκρως απαραίτητη, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην επιφάνεια της γης.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντηλιακών προϊόντων για κάθε τύπο δέρματος, κάθε ηλικία και για κάθε σημείο του σώματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ακόμα και αν έχεις βρει το ιδανικό για σένα προϊόν αντηλιακής προστασίας, πρέπει και να ξέρεις να το εφαρμόζεις σωστά αν θέλεις να πετύχεις τη μέγιστη δυνατή κάλυψη.

Aκολούθησε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές για να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά :

  • Κάνε απολέπιση τακτικά. Η απορρόφηση του αντηλιακού είναι πιο αποτελεσματική όταν δεν υπάρχουν νεκρά κύτταρα στην επιδερμίδα σου.
  • Εφάρμοσε το αντηλιακό στο δέρμα σου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο ώστε να του δώσεις χρόνο να το απορροφήσει.
  • Κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό, να απλώνεις ξανά πάνω στο δέρμα σου αντηλιακό.
  • Να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε χρόνο. Ίσως σου φαίνεται υπερβολικό, ιδιαίτερα αν το περσινό σου μπουκάλι είναι σχεδόν γεμάτο. Όμως, όλα τα καλλυντικά προϊόντα αλλοιώνονται με το πέρασμα του χρόνου, πόσο μάλλον το αντηλιακό που εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Προστάτεψε το αντηλιακό σου μέσα σε μια ισοθερμική θήκη και μην το εκθέτεις στον ήλιο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !