Σωστή χρήση αντηλιακού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η αντηλιακή προστασία είναι άκρως απαραίτητη, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην επιφάνεια της γης.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντηλιακών προϊόντων για κάθε τύπο δέρματος, κάθε ηλικία και για κάθε σημείο του σώματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ακόμα και αν έχεις βρει το ιδανικό για σένα προϊόν αντηλιακής προστασίας, πρέπει και να ξέρεις να το εφαρμόζεις σωστά αν θέλεις να πετύχεις τη μέγιστη δυνατή κάλυψη.

Aκολούθησε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές για να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά :

  • Κάνε απολέπιση τακτικά. Η απορρόφηση του αντηλιακού είναι πιο αποτελεσματική όταν δεν υπάρχουν νεκρά κύτταρα στην επιδερμίδα σου.
  • Εφάρμοσε το αντηλιακό στο δέρμα σου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο ώστε να του δώσεις χρόνο να το απορροφήσει.
  • Κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό, να απλώνεις ξανά πάνω στο δέρμα σου αντηλιακό.
  • Να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε χρόνο. Ίσως σου φαίνεται υπερβολικό, ιδιαίτερα αν το περσινό σου μπουκάλι είναι σχεδόν γεμάτο. Όμως, όλα τα καλλυντικά προϊόντα αλλοιώνονται με το πέρασμα του χρόνου, πόσο μάλλον το αντηλιακό που εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Προστάτεψε το αντηλιακό σου μέσα σε μια ισοθερμική θήκη και μην το εκθέτεις στον ήλιο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !