Πώς ετοιμάζω την κρεατόσουπα του μωρού;

Tips

Η κρεατόσουπα αποτελεί το δεύτερο βήμα εισαγωγής στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού, μετά από τη χορτόσουπα. Ο παιδίατρος συνήθως προτείνει το πρώτο κρέας που θα δοκιμάσει το μωρό να είναι το άπαχο μοσχάρι.  

Ενημέρωσε λοιπόν τον κρεοπώλη σου ότι το κρέας προορίζεται για το μωρό σου και ότι πρέπει να είναι ολόφρεσκο και άπαχο.

Προετοιμασία και βράσιμο κρέατος

Υπολόγισε περίπου 50 γραμμάρια κρέατος για κάθε μερίδα φαγητού. Πλύνε το κρέας και βάλε το να βράσει σε ανάλατο νερό. Μόλις βράσει ξάφρισέ το, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράζει για ακόμα μισή ώρα.

Προσθήκη λαχανικών

Για κάθε μερίδα θα χρειαστείς μισό καρότο, μια μικρή πατάτα και ένα κλωναράκι σέλινο. Αφού πλύνεις και τεμαχίσεις τα λαχανικά τα ρίχνεις στην κατσαρόλα που σιγοβράζει το κρέας και ανεβάζεις τη θερμοκρασία μέχρι το φαγητό να αρχίζει να βράζει ξανά. Έπειτα χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις το σκεύος και σιγοβράζεις για μισή ώρα ακόμα.

Πολτοποίηση

Αφού τελειώσει το μαγείρεμα και κρυώσουν τα λαχανικά και το κρέας, αποσύρεις από την κατσαρόλα την ποσότητα που επιθυμείς και τα αλέθεις με μπλέντερ, ραβδομπλέντερ ή μούλτι, προσθέτοντας σιγά σιγά όσο ζουμί από την κατσαρόλα χρειάζεται ώστε να γίνει χυλός.

Σερβίρισμα

Σερβίρεις την σούπα στο μπολ του μωρού, προσθέτοντας ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Όταν το μωρό σου μεγαλώσει λίγο ακόμα και βγάλει τα πρώτα του δοντάκια, μπορείς να λιώνεις τα λαχανικά με ένα πιρούνι ή να τα κόβεις σε μικρά κομματάκια μαζί με το κρέας και να τα σερβίρεις με ρύζι ή ψιλά ζυμαρικά (πεπονάκι, αστράκι κ.λπ.)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !