Πώς ετοιμάζω την κρεατόσουπα του μωρού;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η κρεατόσουπα αποτελεί το δεύτερο βήμα εισαγωγής στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού, μετά από τη χορτόσουπα. Ο παιδίατρος συνήθως προτείνει το πρώτο κρέας που θα δοκιμάσει το μωρό να είναι το άπαχο μοσχάρι.  

Ενημέρωσε λοιπόν τον κρεοπώλη σου ότι το κρέας προορίζεται για το μωρό σου και ότι πρέπει να είναι ολόφρεσκο και άπαχο.

Προετοιμασία και βράσιμο κρέατος

Υπολόγισε περίπου 50 γραμμάρια κρέατος για κάθε μερίδα φαγητού. Πλύνε το κρέας και βάλε το να βράσει σε ανάλατο νερό. Μόλις βράσει ξάφρισέ το, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράζει για ακόμα μισή ώρα.

Προσθήκη λαχανικών

Για κάθε μερίδα θα χρειαστείς μισό καρότο, μια μικρή πατάτα και ένα κλωναράκι σέλινο. Αφού πλύνεις και τεμαχίσεις τα λαχανικά τα ρίχνεις στην κατσαρόλα που σιγοβράζει το κρέας και ανεβάζεις τη θερμοκρασία μέχρι το φαγητό να αρχίζει να βράζει ξανά. Έπειτα χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις το σκεύος και σιγοβράζεις για μισή ώρα ακόμα.

Πολτοποίηση

Αφού τελειώσει το μαγείρεμα και κρυώσουν τα λαχανικά και το κρέας, αποσύρεις από την κατσαρόλα την ποσότητα που επιθυμείς και τα αλέθεις με μπλέντερ, ραβδομπλέντερ ή μούλτι, προσθέτοντας σιγά σιγά όσο ζουμί από την κατσαρόλα χρειάζεται ώστε να γίνει χυλός.

Σερβίρισμα

Σερβίρεις την σούπα στο μπολ του μωρού, προσθέτοντας ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Όταν το μωρό σου μεγαλώσει λίγο ακόμα και βγάλει τα πρώτα του δοντάκια, μπορείς να λιώνεις τα λαχανικά με ένα πιρούνι ή να τα κόβεις σε μικρά κομματάκια μαζί με το κρέας και να τα σερβίρεις με ρύζι ή ψιλά ζυμαρικά (πεπονάκι, αστράκι κ.λπ.)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !