Μανούρι με μαρμελάδα μάνγκο, αποξηραμένα φρούτα και κουκουνάρι

Tips

Μια ντελικάτη γεύση με άρωμα και χρώμα που γίνεται εύκολα και συντροφεύει το κρασί που αγαπάμε. Ένα ροζέ δροσερό κρασί ή λευκό.

Ένα ιδανικό επιδόρπιο ή ακόμα και ορεκτικό.

Το ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου από το παράθυρο του «Kouzina Loi”

Χρόνος παρασκευής 10 – 12 λεπτά / Πολύ εύκολο  

Μανούρι με μαρμελάδα μάνγκο, αποξηραμένα φρούτα και κουκουνάρι

Από την Νάντια Μπλίκα, του διακεκριμένου εστιατορίου «Kouzina Loi», Ναύπακτος

 Yλικά για 4 άτομα

300 γρ. τυρί μανούρι, κομμένο σε φέτες

10 γρ. κουκουνάρι

50 γρ. cranberries

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς και μάνγκο

1 μάνγκο, κομμένο σε μικρά καρέ

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

200 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.

Προσθέτουμε το μάνγκο  και σοτάρουμε  για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο και περνάμε το μανούρι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντας προσεκτικά με τη λαβίδα, για να πάρει ωραίο χρώμα και να αναδυθούν τα αρώματα.

Στο ίδιο τηγάνι με χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί.

Σερβίρουμε το κάθε μανούρι με μια κουταλιά από τη μαρμελάδα, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και τα cranberries.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα cranberries με ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα, βερίκοκα ή φράουλες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !