Μανούρι με μαρμελάδα μάνγκο, αποξηραμένα φρούτα και κουκουνάρι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια ντελικάτη γεύση με άρωμα και χρώμα που γίνεται εύκολα και συντροφεύει το κρασί που αγαπάμε. Ένα ροζέ δροσερό κρασί ή λευκό.

Ένα ιδανικό επιδόρπιο ή ακόμα και ορεκτικό.

Το ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου από το παράθυρο του «Kouzina Loi”

Χρόνος παρασκευής 10 – 12 λεπτά / Πολύ εύκολο  

Μανούρι με μαρμελάδα μάνγκο, αποξηραμένα φρούτα και κουκουνάρι

Από την Νάντια Μπλίκα, του διακεκριμένου εστιατορίου «Kouzina Loi», Ναύπακτος

 Yλικά για 4 άτομα

300 γρ. τυρί μανούρι, κομμένο σε φέτες

10 γρ. κουκουνάρι

50 γρ. cranberries

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς και μάνγκο

1 μάνγκο, κομμένο σε μικρά καρέ

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

200 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.

Προσθέτουμε το μάνγκο  και σοτάρουμε  για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο και περνάμε το μανούρι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντας προσεκτικά με τη λαβίδα, για να πάρει ωραίο χρώμα και να αναδυθούν τα αρώματα.

Στο ίδιο τηγάνι με χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί.

Σερβίρουμε το κάθε μανούρι με μια κουταλιά από τη μαρμελάδα, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και τα cranberries.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα cranberries με ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα, βερίκοκα ή φράουλες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !