Μωσαϊκό σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να προσθέσετε σπασμένα αμύγδαλα ή καρύδια ή ακόμα και τριμμένη καρύδα για έξτρα γεύση…

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος στο ψυγείο 4 ώρες / Εύκολο

Μωσαϊκό σοκολάτας

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το μωσαϊκό

250 γρ. μπισκότα digestive

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

100 γρ. βούτυρο αγελάδας

50 ml Grand Marnier ή κονιάκ

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτο

2 κ.σ. κακάο

400 γρ ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

250 γρ.. κουβερτούρα

1 κ.σ. σπορέλαιο

Τριμμένη σοκολάτα

Τρόπος παρασκευής

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα σπάμε ή για μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με τον πλάστη να κομματιαστούν.
  2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο και ανακατεύουμε.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  5. Περιχύνουμε το μείγμα των μπισκότων και αφού προσθέσουμε το ποτό, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ.
  6. Με ένα πινέλο λαδώνουμε μια φόρμα ορθογώνια 28Χ20 εκ.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  8. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια και απλώνουμε και κομμάτια σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Με κοφτερό μαχαίρι που βρέχουμε,  κόβουμε το μωσαϊκό σε φέτες.

Συνταγή : Aπό την Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !