Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να προσθέσετε σπασμένα αμύγδαλα ή καρύδια ή ακόμα και τριμμένη καρύδα για έξτρα γεύση…
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος στο ψυγείο 4 ώρες / Εύκολο
Μωσαϊκό σοκολάτας
Υλικά για 6-8 άτομα
Για το μωσαϊκό
250 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας
50 ml Grand Marnier ή κονιάκ
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτο
2 κ.σ. κακάο
400 γρ ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
Για την επικάλυψη
250 γρ.. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο
Τριμμένη σοκολάτα
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα σπάμε ή για μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με τον πλάστη να κομματιαστούν.
- Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο και ανακατεύουμε.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Περιχύνουμε το μείγμα των μπισκότων και αφού προσθέσουμε το ποτό, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε μια φόρμα ορθογώνια 28Χ20 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια και απλώνουμε και κομμάτια σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Με κοφτερό μαχαίρι που βρέχουμε, κόβουμε το μωσαϊκό σε φέτες.
Συνταγή : Aπό την Έφη Μαρκοζάνες