Mousse μελιτζάνας με πιπεριά Φλώρινας και αρώματα λεμονιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια μελιτζανοσαλάτα αλλιώς… με αρώματα λεμονιού. Μια ανάλαφρη mousse που χαρίζει ξεχωριστές γευστικές πινελιές στο τραπέζι μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 90 λεπτά

Mousse μελιτζάνας με πιπεριά Φλώρινας και αρώματα λεμονιού

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι 

Υλικά για 6 άτομα 

6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

3 σκελίδες σκόρδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε λεπτές φέτες, χωρίς σπόρια

1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπερι

Ελαιόλαδο εκλεκτό

80 γρ βουτυρο σε κύβους, παγωμένο

Τρόπος παρασκευής

Τρυπάμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να καπνιστούν.

Σε άλλο ταψί έχουμε βάλει τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα, που τα έχουμε κόψει στη μέση και έχουμε βγάλει την πράσινη φύτρα.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Φουρνίζουμε για 30 λεπτά στους 200ο C και τα ξεφουρνίζουμε.

Ξεφουρνίζουμε τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα και τη βάζουμε σε τρυπητό  να στραγγίξει για 2 λεπτά.

Στο μπλέντερ βάζουμε τη ψίχα από τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα κόλιανδρου, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κύβους.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε μια αφράτη mousse.

Πριν σερβίρουμε δροσίζουμε τη mousse στο ψυγείο.

Διακοσμούμε με πιπεριά ή ελιές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !