Πώς συντηρώ το ψωμί σαν φρέσκο;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το ψωμί σπάνια λείπει από το ελληνικό τραπέζι. Πολλά φαγητά της ελληνικής γαστρονομίας έχουν ζουμάκι ή σαλτσούλα και απαιτούν τις γνωστές “βούτες” που τόσο αγαπάμε!

Όμως τί κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να καταναλώσουμε όλο το καρβέλι ή τη φρατζόλα αυθημερόν; Για πέταμα ούτε λόγος.

Θα σου πούμε 2 διαφορετικούς τρόπους για να συντηρήσεις το ψωμί ώστε να το απολαμβάνεις σαν φρέσκο ακόμα και αν έχουν περάσει μερικές μέρες. Ο ρυθμός με τον οποίο το ψωμί μπαγιατεύει διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος του. Τα προζυμένια ψωμιά μπαγιατεύουν με πιο αργό ρυθμό.

  1. Τύλιξε το ψωμί σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα (προσοχή να μην μυρίζει η πετσέτα από το απορρυπαντικό πλυντηρίου γιατί το ψωμί θα απορροφήσει όλη τη μυρωδιά).  Έπειτα, τοποθέτησε το ψωμί σε μέρος δροσερό που να κλείνει καλά, όπως π.χ. μια ψωμιέρα.
  2. Για να το διατηρήσεις ακόμα περισσότερες μέρες τοποθέτησέ το σε μια σακούλα και κατάψυξέ το. Όταν το χρειαστείς απόσυρέ το από την κατάψυξη και περίμενε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα τοποθέτησέ το για 2-3 λεπτά στο grill.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !