Πώς συντηρώ το ψωμί σαν φρέσκο;

Tips

Το ψωμί σπάνια λείπει από το ελληνικό τραπέζι. Πολλά φαγητά της ελληνικής γαστρονομίας έχουν ζουμάκι ή σαλτσούλα και απαιτούν τις γνωστές “βούτες” που τόσο αγαπάμε!

Όμως τί κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να καταναλώσουμε όλο το καρβέλι ή τη φρατζόλα αυθημερόν; Για πέταμα ούτε λόγος.

Θα σου πούμε 2 διαφορετικούς τρόπους για να συντηρήσεις το ψωμί ώστε να το απολαμβάνεις σαν φρέσκο ακόμα και αν έχουν περάσει μερικές μέρες. Ο ρυθμός με τον οποίο το ψωμί μπαγιατεύει διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος του. Τα προζυμένια ψωμιά μπαγιατεύουν με πιο αργό ρυθμό.

  1. Τύλιξε το ψωμί σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα (προσοχή να μην μυρίζει η πετσέτα από το απορρυπαντικό πλυντηρίου γιατί το ψωμί θα απορροφήσει όλη τη μυρωδιά).  Έπειτα, τοποθέτησε το ψωμί σε μέρος δροσερό που να κλείνει καλά, όπως π.χ. μια ψωμιέρα.
  2. Για να το διατηρήσεις ακόμα περισσότερες μέρες τοποθέτησέ το σε μια σακούλα και κατάψυξέ το. Όταν το χρειαστείς απόσυρέ το από την κατάψυξη και περίμενε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα τοποθέτησέ το για 2-3 λεπτά στο grill.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !