Πώς θα κοιμόμαστε άνετα τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού …

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι ζέστες άρχισαν νωρίς και όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος τόσο ο ύπνος μας, δεν είναι και τόσο ευχάριστος και ξεκούραστος. Τα κλιματιστικά δεν είναι δυνατόν να είναι ανοιχτά όλη την νύχτα γιατί η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και κάπου στο μέσο της νύχτας σηκωνόμαστε να το κλείσουμε και ανοίγουμε το παράθυρο. Χρειάζεται προσοχή γιατί όπως είμαστε ιδρωμένοι και μας «χτυπά» το κλιματιστικό μπορεί να πάθουμε ψύξη και τα αρρωστήσουμε καλοκαιριάτικα.

Εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν.

Ελαφρύ βραδινό

Οι σαλάτες και τα φρούτα είναι ότι καλύτερο για το βραδινό μας. Τα κρεατικά δεν τα προτιμάμε και αποφεύγουμε το αλκοόλ, γιατί η μεγάλη κατανάλωσή του θα απορυθμίσει τον μηχανισμό θερμοκρασίας του σώματός μας.

Ενυδάτωση

Είναι η πρώτη ιατρική συμβουλή. Παρόλο που ακούγεται κοινότυπο, το δροσερό νερό είναι αυτό που βοηθά περισσότερο τον οργανισμό μας. Το σώμα ζεσταίνεται πολύ και τότε διώχνει με τη μορφή του ιδρώτα τα υγρά του, άρα θα πρέπει συνεχώς να διατηρούμε ενυδατωμένο τον οργανισμό μας.

Σίγουρα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε ένα μπουκάλι νερό δίπλα μας και να πιούμε αρκετό νερό πριν πάμε για ύπνο.

Ανοίγουμε τα παράθυρα

Μετά τη δύση του ήλιου ανοίγουμε τα παράθυρα για να ανανεωθεί ο αέρας του σπιτιού και να μπει δροσερός για να κατέβει η θερμοκρασία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ημέρα θα πρέπει να έχουμε κλειστά τα ρολά ώστε να μην αυξηθεί περισσότερο η θερμοκρασία στο εσωτερικό. Η ιδανική θερμοκρασία για το εσωτερικό του σπιτιού είναι 20ο C

Όταν έχει καύσωνα όμως ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Σεντόνια και πιτζάμες

Οι βαμβακερές και άνετες πιτζάμες είναι οι κατάλληλες. Αν και μπορούμε να κοιμόμαστε γυμνοί, που είναι πιο υγιεινό για τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά δεν αρέσει σε όλους.

Τα βαμβακερά σεντόνια είναι τα πλέον ενδεδειγμένα γιατί δεν κολλούν στο δέρμα.

Αποφύγετε τα μεταξωτά γιατί συγκρατούν τη θερμότητα…

Το ντους είναι απαραίτητο

Λίγο πριν πάμε για ύπνο ένα χλιαρό ή κρύο ντους είναι ότι καλύτερο γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του σώματος και θα πάτε στο κρεβάτι πιο δροσεροί.

Παλαιότερα στα νησιά κρεμούσαν στα παράθυρα βρεγμένες κουρτίνες ή πανιά για να μπαίνει δροσερός αέρας στο δωμάτιο…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !