Πώς θα κοιμόμαστε άνετα τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού …

Tips

Οι ζέστες άρχισαν νωρίς και όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος τόσο ο ύπνος μας, δεν είναι και τόσο ευχάριστος και ξεκούραστος. Τα κλιματιστικά δεν είναι δυνατόν να είναι ανοιχτά όλη την νύχτα γιατί η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και κάπου στο μέσο της νύχτας σηκωνόμαστε να το κλείσουμε και ανοίγουμε το παράθυρο. Χρειάζεται προσοχή γιατί όπως είμαστε ιδρωμένοι και μας «χτυπά» το κλιματιστικό μπορεί να πάθουμε ψύξη και τα αρρωστήσουμε καλοκαιριάτικα.

Εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν.

Ελαφρύ βραδινό

Οι σαλάτες και τα φρούτα είναι ότι καλύτερο για το βραδινό μας. Τα κρεατικά δεν τα προτιμάμε και αποφεύγουμε το αλκοόλ, γιατί η μεγάλη κατανάλωσή του θα απορυθμίσει τον μηχανισμό θερμοκρασίας του σώματός μας.

Ενυδάτωση

Είναι η πρώτη ιατρική συμβουλή. Παρόλο που ακούγεται κοινότυπο, το δροσερό νερό είναι αυτό που βοηθά περισσότερο τον οργανισμό μας. Το σώμα ζεσταίνεται πολύ και τότε διώχνει με τη μορφή του ιδρώτα τα υγρά του, άρα θα πρέπει συνεχώς να διατηρούμε ενυδατωμένο τον οργανισμό μας.

Σίγουρα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε ένα μπουκάλι νερό δίπλα μας και να πιούμε αρκετό νερό πριν πάμε για ύπνο.

Ανοίγουμε τα παράθυρα

Μετά τη δύση του ήλιου ανοίγουμε τα παράθυρα για να ανανεωθεί ο αέρας του σπιτιού και να μπει δροσερός για να κατέβει η θερμοκρασία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ημέρα θα πρέπει να έχουμε κλειστά τα ρολά ώστε να μην αυξηθεί περισσότερο η θερμοκρασία στο εσωτερικό. Η ιδανική θερμοκρασία για το εσωτερικό του σπιτιού είναι 20ο C

Όταν έχει καύσωνα όμως ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Σεντόνια και πιτζάμες

Οι βαμβακερές και άνετες πιτζάμες είναι οι κατάλληλες. Αν και μπορούμε να κοιμόμαστε γυμνοί, που είναι πιο υγιεινό για τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά δεν αρέσει σε όλους.

Τα βαμβακερά σεντόνια είναι τα πλέον ενδεδειγμένα γιατί δεν κολλούν στο δέρμα.

Αποφύγετε τα μεταξωτά γιατί συγκρατούν τη θερμότητα…

Το ντους είναι απαραίτητο

Λίγο πριν πάμε για ύπνο ένα χλιαρό ή κρύο ντους είναι ότι καλύτερο γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του σώματος και θα πάτε στο κρεβάτι πιο δροσεροί.

Παλαιότερα στα νησιά κρεμούσαν στα παράθυρα βρεγμένες κουρτίνες ή πανιά για να μπαίνει δροσερός αέρας στο δωμάτιο…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !