Μπατσαριά Ηπείρου

Tips

Μια πανεύκολη νόστιμη πίτα με τα αρώματα της γης.

Μια πίτα χωρίς φύλλο για κάθε εποχή του χρόνου. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντί για φέτα και το αγαπημένο σας μείγμα λευκών τυριών.

Εμείς την απολαύσαμε με θέα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και μια φύση υπέροχη.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 1 ώρα/ Εύκολη

Μπατσαριά Ηπείρου

Από την Μαριάνθη Μιχέλη, Mirtali Art Hotel, Δωδώνη

Υλικά για ένα ταψί

2 πράσα, το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

2-3 κλωναράκια δυόσμο

250 γρ σπανάκι

250 γρ λάπαθα

250 γρ σέσκουλα

3 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη

1 ματσάκι κρεμμυδάκια

Λίγες καυκαλήθρες ή τσουκνίδες

300 γρ τυρί φέτα, τριμμένη

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι ή τραχανά

1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για την κρέμα

3 αυγά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κούπες νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα χόρτα και μετά τα ψιλοκόβουμε.

Τα ανακατεύουμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, τη φέτα, το γιαούρτι, το ρύζι ή τον τραχανά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί κουζίνας, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και από πάνω βάζουμε το μείγμα των χορταρικών.

Από πάνω, ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και με την μαρίζ ή ένα πιρούνι στρώνουμε την επιφάνεια, για να πάει παντού.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Το μείγμα των χόρτων για καλύτερη αρμονία θα πρέπει να είναι περίπου 1 κιλό.

Το ρύζι ή τον τραχανά τα βάζουμε για να απορροφηθούν τα υγρά, χωρίς να είναι απαραίτητα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !