Μπατσαριά Ηπείρου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πανεύκολη νόστιμη πίτα με τα αρώματα της γης.

Μια πίτα χωρίς φύλλο για κάθε εποχή του χρόνου. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντί για φέτα και το αγαπημένο σας μείγμα λευκών τυριών.

Εμείς την απολαύσαμε με θέα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και μια φύση υπέροχη.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 1 ώρα/ Εύκολη

Μπατσαριά Ηπείρου

Από την Μαριάνθη Μιχέλη, Mirtali Art Hotel, Δωδώνη

Υλικά για ένα ταψί

2 πράσα, το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

2-3 κλωναράκια δυόσμο

250 γρ σπανάκι

250 γρ λάπαθα

250 γρ σέσκουλα

3 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη

1 ματσάκι κρεμμυδάκια

Λίγες καυκαλήθρες ή τσουκνίδες

300 γρ τυρί φέτα, τριμμένη

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι ή τραχανά

1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για την κρέμα

3 αυγά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κούπες νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα χόρτα και μετά τα ψιλοκόβουμε.

Τα ανακατεύουμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, τη φέτα, το γιαούρτι, το ρύζι ή τον τραχανά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί κουζίνας, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και από πάνω βάζουμε το μείγμα των χορταρικών.

Από πάνω, ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και με την μαρίζ ή ένα πιρούνι στρώνουμε την επιφάνεια, για να πάει παντού.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Το μείγμα των χόρτων για καλύτερη αρμονία θα πρέπει να είναι περίπου 1 κιλό.

Το ρύζι ή τον τραχανά τα βάζουμε για να απορροφηθούν τα υγρά, χωρίς να είναι απαραίτητα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !