Τα γλυκάκια που έχουν τη μορφή του mousse είναι πάντα καλοδεχούμενα. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και τριμμένη σοκολάτα ή ακόμα και ινδοκάρυδο για μια πιο εξωτική πινελιά.
Η ευγενέστατη Ειρήνη ετοιμάζει κάθε μέρα και διαφορετικές γεύσεις στο πλούσιο πρωινό του όμορφου ξενοδοχείου και μοιράστηκε κάποιες από τις έξυπνες και πανεύκολες συνταγές της μαζί μας.
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Εύκολο
Mousse πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας
Από τη χαρισματική Ειρήνη Χατζηδάκη, του Elena Village Hotel, Αρμεός Καλύμνου
Υλικά για 10 μπολ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Φρεσκοστυμμένο χυμό από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Για το φινίρισμα
Φέτες πορτοκαλιού, κομμένες σε μέση
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τις σταγόνες ή την τριμμένη σοκολάτα.
Γεμίζουμε τα μπολ με το mousse.
Tα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να δροσίσουν.
Σερβίρουμε, βάζοντας μισή φέτα πορτοκαλιού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή ινδοκάρυδο.

