Μπισκοτένιο κέικ σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα κέικ με 4 μόνον υλικά, καμωμένο με μπισκότα σοκολάτας. Τόσο εύκολο, τόσο νόστιμο, τόσο γρήγορο που γίνεται ακόμα και από παιδιά.

Το ψήνετε σε ταψί ή σε φόρμα και γίνεται απίθανο. Αντίστοιχο κέικ μπορείτε να φτιάξετε και με μπισκότα βουτύρου ή καρύδας, αφού έχουν όλα τα υλικά που χρειάζεται ένα κέικ. Εμείς συμπληρώνουμε μόνο γάλα και μπέικιν πάουντερ.

 

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας Πολύ εύκολο

Μπισκοτένιο κείκ σοκολάτας

Υλικά για 6 άτομα

350 γρ. μπισκότα σοκολάτας, τριμμένα (3 φλιτζάνια)

370 ml φρέσκο γάλα (1 ½ φλιτζάνι ), ζεστό

2 και 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλασάρισμα

1 κουτάκι nutella

Tρόπος παρασκευής

Bάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να τριφτούν καλά, χωρίς να γίνουν σκόνη.

Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας με την μαρίζ ή το ραβδομπλέντερ, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ταψί τετράγωνο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή αλευρώνουμε μια φόρμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα στικ.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε για 5 λεπτά να «σταθεί».

Ξεφορμάρουμε και γλασάρυμε ρίχνοντας στην επιφάνεια κρέμα σοκολάτας nutella.

Στρώνουμε με την μαρίζ την επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αν θέλουμε διακοσμούμε με φέτες φρούτων, ξηρούς καρπούς, καρύδα τριμμένη ή σταγόνες σοκολάτας.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !