Οι συνταγές των Vip΄s: Πρίγκιπας Κάρολος, της Ουαλίας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ο Κάρολος, ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και είναι γνωστή η ευαισθησία του, στη διάσωση του φυσικού πλούτου του πλανήτη. Έτσι δημιούργησε ονειρικούς κήπους και ένα κτήμα βιολογικής γεωργίας, στην εξοχική του κατοικία Ηighgrove Estate. Οι κήποι έκτασης 900 στρεμμάτων έχουν χαρακτηριστεί «εξαιρετικού κάλλους και σπανιότητας». Περιλαμβάνουν έναν άγριο κήπο, έναν ανθόκηπο, φρουτόδενδρα και έναν περιφραγμένο βιολογικό κήπο κουζίνας ή μποστάνι. Έχουν φυτέψει πολυάριθμα δένδρα φρούτων, ενδημικά και απειλούμενα.. Οι κήποι χωρίζονται ζώνες ανάλογα με την προέλευση των δένδρων και των φυτών. Aπό το 1985, το κτήμα καλλιεργείται με τις αρχές της βιολογικά βιώσιμης γεωργίας.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, χαρακτηρίζει τις προσπάθειές του σαν «… μια πολύ μικρή προσπάθεια να θεραπεύσει τη φρικτή κοντόφθαλμη ζημιά, που έγινε στο έδαφος, το τοπίο και τις ψυχές μας. Κάποιοι μπορούν να μην αντιλαμβάνονται τον λόγο της προσήλωσής μου στη φύση και την βιολογική γεωργία ή την διαφύλαξη των αυτόχθονων φυλών κτηνοτροφικών ζώων, αλλά σε κάθε περίπτωση, η διαρκής ελπίδα μου είναι ότι όσοι επισκέπτονται τους κήπους μας, μπορεί να βρουν κάτι που να τους εμπνεύσει, να τους ενθουσιάσει, να τους ευαισθητοποιήσει ή να τους ηρεμήσει ».

Ο πρίγκιπας κατά την επίσκεψή του στον βιολογικό πετρόμυλο Shiptonmill γνωστό για τα άλευρα εξαιρετικής ποιότητας

Στη δημιουργία των κήπων βοηθήθηκε από την Mirian Rothschild, φυσιοδίφη. Μέσα στο κτήμα υπάρχουν γλυπτά έργα τέχνης, αλλά και αγροτικά κτήρια που καλύπτουν τις ανάγκες των καλλιεργειών και των ζώων. Στο κτήμα εκτρέφονται εκτός των άλλων ένα κοπάδι βοειδών και πρόβατων αυτόχθονων φυλών.

Υπολογίζεται ότι, πάνω από 40.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το κτήμα, ιδιαίτερα την εποχή της άνοιξης που είναι παράδεισος.

Στο κτήμα παράγονται και βιολογικά προϊόντα από μαρμελάδες και μείγματα αρωματικών μέχρι μπισκότα και μέλι, που διατίθενται στην αγορά και τα κέρδη από τις πωλήσεις καταβάλλονται στο φιλανθρωπικό τους ίδρυμα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος συνηθίζει να επισκέπτεται παραγωγούς βιολογικών και τοπικών προϊόντων σε όλη τη χώρα και ενημερώνεται για όλα τα στάδια παραγωγής. Άλλωστε η γαστρονομία αποτελεί μέρος της αύλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο πρίγκιπας μοιράζεται μαζί μας μέσω instagram, την αγαπημένη του συνταγή με τα σκωτσέτζικα μπισκότα βρώμης, αφού η βρώμη θεωρείται δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας.

Σκωτσέζικα μπισκότα βρώμης

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά Χρόνος ψησίματος 30 Εύκολη

Υλικά   

100 γρ. νιφάδες βρώμης

70 γρ. πίτουρο βρώμης

30 γρ. πλιγούρι βρώμης

¼ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

100 ml βρασμένο νερό

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά.

Ρίχνουμε το νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μία μαλακή ζύμη.

Αν είναι πολύ σκληρή βάζετε λίγο νερό ακόμα, αν είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγες νιφάδες βρώμης ακόμα.

Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια με βρώμη και ακουμπάμε τη ζύμη.

Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους από 2 μέχρι 5m.

Με το κουπάτ κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.

Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε τα μπισκότα στους 170ο C για 20 μέχρι 30 λεπτά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό καφετί χρώμα.

Είναι έτοιμα μόλις το κέντρο του μπισκότο σκληρύνει.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αραδιάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά, χωρίς να υγρανθούν.

Διατηρούνται καλύτερα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !