Ένα πιάτο πολύ νόστιμο που γίνεται γρήγορα και ανήκει στην κατηγορία των confort food, χορταστικό και μαμαδίστικο.
Το κοτόπουλο μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη
Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι
Υλικά για 4 άτομα
800 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
Μισό φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, ζεστό
1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ροδίτη
1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
1 κ.γ κάρυ
Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο βουτύρου
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα γυρίζουμε με τη λαβίδα μέχρι να πάρουν χρώμα για 4 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 4-5 λεπτά για να «δέσει» η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο και δίπλα ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο με λίγο βούτυρο.