Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι

Τα μυστικά των Chef

Ένα πιάτο πολύ νόστιμο που γίνεται γρήγορα και ανήκει στην κατηγορία των confort food, χορταστικό και μαμαδίστικο.

Το κοτόπουλο μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος παρασκευής  15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη

Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομματάκια

200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

Μισό φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, ζεστό

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ροδίτη

1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη

1 κ.γ κάρυ

Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

 Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο βουτύρου

Τρόπος παρασκευής

 Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα γυρίζουμε με τη λαβίδα μέχρι να πάρουν χρώμα για 4 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό και αφήνουμε για 5 λεπτά.

«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 4-5 λεπτά για να «δέσει» η σάλτσα.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο και δίπλα ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο με λίγο βούτυρο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !