Τσιπς παντζαριού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Νόστιμα τσιπς πέρα από τα συνηθισμένα… γίνονται εύκολα, έχουν απίθανο χρώμα και αρέσουν πολύ.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος να μάθουμε τα παιδιά μας να τρώνε λαχανικά και επίσης λόγω του χρώματός τους είναι πολύ όμορφα να τα παρουσιάσουμε και σε ένα μπουφέ γενεθλίων και όχι μόνον…

Τσιπς παντζαριού  

Υλικά

3 μεγάλα παντζάρια, μόνον τους βολβούς

1 λίτρο νερό εμφιαλωμένο

2 κ.γ. αλάτι

Ηλιέλαιο

Ανθό αλατιού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες των 2 mm.

Σε μεγάλο μπολ με νερό και αλάτι βάζουμε τις φέτες παντζαριού για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σουρώνουμε να φύγουν εντελώς τα νερά και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει στους 40ο C και τότε ρίχνουμε τις φέτες παντζαριού να τηγανιστούν για 6-8, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα τσίπς από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Αλατίζουμε με ανθό αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να σκεπάσουμε, για να μείνουν τραγανά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα δίπλα σε ένα ντιπ που αγαπάμε.

Μικρά μυστικά

  • Κάθε φορά τηγανίζουμε μια χούφτα φέτες παντζαριού και όχι όλα μαζί.
  • Ένα ντιπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού είναι ότι καλύτερο.
Προηγούμενο άρθροΜπισκοτένιο κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροMilkshake Μπανάνα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !