Τσιπς παντζαριού

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμα τσιπς πέρα από τα συνηθισμένα… γίνονται εύκολα, έχουν απίθανο χρώμα και αρέσουν πολύ.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος να μάθουμε τα παιδιά μας να τρώνε λαχανικά και επίσης λόγω του χρώματός τους είναι πολύ όμορφα να τα παρουσιάσουμε και σε ένα μπουφέ γενεθλίων και όχι μόνον…

Τσιπς παντζαριού  

Υλικά

3 μεγάλα παντζάρια, μόνον τους βολβούς

1 λίτρο νερό εμφιαλωμένο

2 κ.γ. αλάτι

Ηλιέλαιο

Ανθό αλατιού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες των 2 mm.

Σε μεγάλο μπολ με νερό και αλάτι βάζουμε τις φέτες παντζαριού για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σουρώνουμε να φύγουν εντελώς τα νερά και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει στους 40ο C και τότε ρίχνουμε τις φέτες παντζαριού να τηγανιστούν για 6-8, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα τσίπς από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Αλατίζουμε με ανθό αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να σκεπάσουμε, για να μείνουν τραγανά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα δίπλα σε ένα ντιπ που αγαπάμε.

Μικρά μυστικά

  • Κάθε φορά τηγανίζουμε μια χούφτα φέτες παντζαριού και όχι όλα μαζί.
  • Ένα ντιπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού είναι ότι καλύτερο.
Προηγούμενο άρθροΜπισκοτένιο κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροMilkshake Μπανάνα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !