Μια παραδοσιακή γευστική δημιουργία που γίνεται σε χρόνο Dt και συνοδεύει το ούζο ή το κρασί ή κρατά συντροφιά σε ψητά ή μαγειρευτά.
Για κάποιο λόγο μας θυμίζει διακοπές και ξεγνοιασιά … Μπορείτε να το τυλίξετε και σε λαδόκολλα αλλά για περισσή νοστιμάδα επιλέγουμε ένα πήλινο και σιγοψήνουμε στο φούρνο.
Αν θέλετε να συντροφεύσετε με το μπουγιουρντί ουζομεζέδες τότε το ραντίζουμε με ούζο, για άρωμα μοναδικό.
Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολο
Μπουγιουρντί φέτα με μυριστικά
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Δωρίδας
Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ
5-8 φέτες ντοματάκια φρέσκα, σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη ή κέρατο, σε φέτες
50 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
Ελαιόλαδο
Μισή κ.γ. ρίγανη
Μισή κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
Μισό σφηνάκι ούζο ή λιγότερο
Τρόπος παρασκευής
Στο πήλινο βάζουμε τη φέτα, όπως είναι ολόκληρη.
Στην επιφάνειά της βάζουμε τα ντοματάκια, τις πιπεριές, το τριμμένο κασέρι.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μπούκοβο, την πάπρικα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε το πήλινο με ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά και ραντίζουμε με το ούζο.
Σερβίρουμε αμέσως με καψαλισμένο ψωμί ή νάτσος.