Πανδαισία πράσινων σαλατικών με κινόα και ανθότυρο

Τα μυστικά των Chef

Μια super σαλάτα, χορταστική που ξεχειλίζει βιταμίνες και δροσιά. Μπορεί να είναι και ένα ωραίο πιάτο για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Την απολαύσαμε στον Πλατανιά Πηλίου, δίπλα στο μώλο με τα καΐκια.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος ψύξης 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Πανδαισία πράσινων σαλατικών, κινόα και ανθότυρο

Από τον Στάθη Γεωργατζά, chef εστιατόριο Στέκι, Πλατανιάς Πηλίου  

Υλικά  για 4 άτομα

300 γρ πανδαισία από πράσινα φύλλα, πλυμένα

140 γρ bio organic Κινόα

1 πιπεριά Φλώρινας, κομμένη ζουλιέν, δηλ.σε μπαστουνάκια

100 γρ ανθότυρο, σε κομμάτια

5 γρ καβουρδισμένο σουσάμι

25 γρ καρύδια, χοντροσπασμένα

100 γρ βαλσάμικο με σιρόπι σφένδαμου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Bάζουμε σε σουρωτήρι την κινόα και τη ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την κινόα βράζουμε για 8 λεπτά και τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο στο ψυγείο.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα πράσινα φύλλα, την πιπεριά Φλώρινας, την κινόα, το ανθότυρο, τα καρύδια και το σουσάμι.

Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο με άρωμα σφένδαμου.

Αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε κρατάμε λίγα καρύδια ή σουσάμι για να διακοσμήσουμε πριν το σερβίρισμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !