Πώς θα διατηρήσουμε το mood των διακοπών που μόλις τελείωσαν;

Tips

Η αλήθεια είναι ότι οι διακοπές, που τόσο περιμέναμε τελείωσαν τόσο γρήγορα. Οι ώρες και οι μέρες που βιώναμε τόσο όμορφα, πέρασαν σαν νερό και τώρα έπεσε η αυλαία… πίσω στις υποχρεώσεις …

Εντάξει όλα τα όμορφα τελειώνουν κάποτε… δεν χρειάζεται όμως να μελαγχολούμε. Υπάρχουν μυστικά που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε αυτή την καλή διάθεση που είχαμε στις διακοπές μας.

Τι θα κάνουμε ώστε να  επιστρέψουμε με καλή διάθεση και όχι πεσμένοι εμείς στο γραφείο και τα παιδιά μας στο σχολείο.

Μην περιμένετε να γυρίσετε μια μέρα πριν αρχίσουν τα σχολεία. Προσπαθήστε πάντα να γυρίζετε μια μέρα πριν προκειμένου να έχετε το χρόνο να οργανωθείτε καλύτερα.

Έτσι θα υπάρχει χρόνος να αγοράσετε ότι χρειάζεται για το σχολείο των παιδιών ή να τακτοποιήσετε ίσως κάποιες εκκρεμότητες του σπιτιού.

Στις διακοπές πάντα υπάρχουν διατροφικά ατοπήματα … οπότε γυρίζοντας στο σπίτι θα πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Μπορούμε να φτιάχνουμε και στο σπίτι κάποια από τα smoothies, τους χυμούς ή και τα cocktails που αγαπήσαμε στις διακοπές μας. Έτσι πάντα θα αναβιώνουμε όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Σταματήστε τη γκρίνια της επιστροφής στην καθημερινότητα γιατί είναι μεταδοτική και στα άλλα μέλη της οικογένειας. Η επιστροφή μπορεί να σηματοδοτήσει νέες προκλήσεις και δυναμική στην εργασία μας, έχοντας  ευχάριστη διάθεση

Δείτε το φθινόπωρο σαν μια ευκαιρία ανανέωσης. Μια ιδέα για να συνεχίσετε υποσυνείδητα την περίοδο των διακοπών είναι να εγγραφείτε αυτή τη φορά σε μια πισίνα για κολύμβηση. Είναι ίσως η ωραιότερη άσκηση για το σώμα και τον νου.

Επιλέξετε να κάνετε μια αρχή σε ότι σας αρέσει και το έχετε ανάγκη. Ίσως να ξεκινήσετε να  γιόγκα ή ακόμα γυμναστική pilates. Θα μπορούσατε να επιλέξετε κάποια σεμινάρια ακόμα και e- learning για να ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει και θα γεμίσει δημιουργικά το φθινόπωρο ή το χειμώνα που έρχεται…

Βάλτε νέους στόχους. Θεωρείστε ότι η επιστροφή σας από τις διακοπές είναι σαν μια νέα χρονιά που βάζετε στόχους και κάνετε κάποιο προγραμματισμό.

Φροντίστε να χαρίζετε στον εαυτό σας κάποια μικρά διαλείμματα από την πίεση της δουλειάς… είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό και σας κάνει να ξεφεύγετε για λίγο. Ίσως κάποιες μικρές αποδράσεις χωρίς τα παιδιά… για να κρατάτε πάντα ζεστή τη σχέση σας με τον άνθρωπό σας.

Περάστε το μήνυμα προς όλους ότι η πίεση στον εργασιακό χώρο αλλά και στο σπίτι μόνον θετικά αποτελέσματα δεν έχουν. Ορκιστείτε στον εαυτό σας ότι αυτή τη χρονιά θα ευχαριστηθείτε και δεν θα καταλήξετε τόσο εξουθενωμένη στις επόμενες διακοπές σας.

Για να είναι η προσγείωση στην καθημερινότητα πιο ομαλή, μετά τις διακοπές φροντίστε να κλείσετε κάποιες συναντήσεις με φίλους, οργανώστε κάποια δείπνα στο μπαλκόνι ή κάποιες βραδιές cocktails… ή απλά προσκαλέστε τον σύντροφό σας σε  ένα ξεχωριστό δείπνο.

Αρχίστε να ανακαλύπτετε τις ομορφιές της πόλης… αναζητείστε αυτά που μέχρι τώρα αγνοούσατε… χαρείτε τη φύση γύρω σας, έστω και αν πρόκειται για ένα μικρό πάρκο. Η ομορφιά υπάρχει γύρω μας αρκεί να την ανακαλύψουμε. Έτσι μας φτιάχνει η διάθεση.

Ασχοληθείτε με την ομορφιά σας και φροντίστε να παρατείνετε το μαύρισμά σας όσο μπορείτε περισσότερο. Είναι γνωστό ότι μας ανεβάζει το ηθικό και μας θυμίζει τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές μας.

Τέλος, αρχίστε να προγραμματίζετε και να ψάχνετε τόπους για τις επόμενες διακοπές ή το επόμενο Σαββατοκύριακο ή τα Χριστούγεννα…

Ονειρευτείτε… και φροντίστε να είστε πάντα σε εγρήγορση για ότι καλό μας επιφυλάσσει ο χρόνος…

Με το καλό λοιπόν…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !