Οικονομία στο πλύσιμο των πιάτων στο χέρι

Tips

Στην εποχή της αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της αναζήτησης τρόπων για τη μείωση του κόστους ζωής, το πλύσιμο των πιάτων με τον πλέον οικονομικό τρόπο έχει τη σημασία του.

Παρακάτω, σας δίνουμε μερικά πρακτικά tips για να κάνετε το πλύσιμο των πιάτων σας πιο αποδοτικό και φιλικό προς το πορτοφόλι σας.

Μουλιάστε: Αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό με λίγο απορρυπαντικό. Αυτό θα βοηθήσει στην εύκολη αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφής χωρίς πολύ τρίψιμο ή περισσότερο νερό.

Χρησιμοποιήστε οικονομικό απορρυπαντικό: Επιλέξτε απορρυπαντικά που είναι συμπυκνωμένα και παρέχουν περισσότερες πλύσεις ανά συσκευασία, για να μειώσετε το κόστος ανά πλύση.

Περιορίστε τη χρήση του νερού: Αντί να αφήνετε τη βρύση ανοιχτή καθώς πλένετε, χρησιμοποιήστε μια λεκάνη για το ξέβγαλμα. Μπορείτε να βυθίσετε και να ξεπλύνετε πολλά πιάτα μαζί, εξοικονομώντας έτσι σημαντική ποσότητα νερού. Για να είστε σίγουροι πως δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα σαπουνάδας στο τέλος κάντε τους ένα πολύ γρήγορο πέρασμα κάτω από το νερό.

Επενδύστε σε καλής ποιότητας σκεύη: Σκεύη με αντικολλητική επιφάνεια ή εύκολη στο καθάρισμα επίστρωση μπορούν να μειώσουν τον χρόνο και το νερό που χρειάζεται για το πλύσιμο.

Πλύντε τα με σειρά: Αρχίστε πλένοντας τα λιγότερο βρώμικα σκεύη και αφήστε τα πιο λερωμένα για το τέλος. Έτσι θα αποφύγετε τη συχνή αλλαγή του νερού στη λεκάνη του ξεβγάλματος.

Μειώστε σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε καυτό νερό για όλο το πλύσιμο. Το ζεστό νερό είναι αρκετό για το μούλιασμα και το πρώτο πλύσιμο, ενώ το χλιαρό είναι κατάλληλο για το ξέβγαλμα.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία: Σφουγγάρια με σκληρή πλευρά για τα πιο δύσκολα λίπη και βρωμιές ή ακόμα και το συρματάκι  θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεστε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού ή νερού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !