Παγωμένο τσάι με ροδάκινο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το παγωμένο τσάι είναι ιδανικό αναψυκτικό για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Δροσίζει, τονώνει και ενυδατώνει.  Το άρωμα ροδάκινου του πηγαίνει πολύ, καθώς του προσδίδει έναν πιο καλοκαιρινό χαρακτήρα.

Μπορείς να βρεις έτοιμο αρωματισμένο παγωμένο τσάι σε μπουκάλι ή σε μεταλλικό κουτάκι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ αλλά και σε σκόνη, για να το παρασκευάσεις εσύ στο σπίτι προσθέτοντας μόνο κρύο νερό.

Εναλλακτικά, μπορείς να  φτιάξεις σπιτικό παγωμένο τσάι με ροδάκινο, πολύ εύκολα.

Για 4 ποτήρια  χρειαστείς:

4 φακελάκια τσάι Earl Grey

1 λίτρο νερό

παγάκια

5 ροδάκινα

4 κουταλάκια ζάχαρη ή άλλη γλυκαντική ουσία

Εκτέλεση:

Βράζεις ένα λίτρο νερό και βυθίζεις τα φακελάκια με το τσάι για ένα λεπτό.

Αφού τα αποσύρεις, αφήνεις το τσάι να κρυώσει προσθέτεις τη ζάχαρη και το τοποθετείς στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καθαρίζεις και πολτοποιείς στο μπλέντερ τα 4 ροδάκινα και κόβεις στα 4 το πέμπτο.

Μοιράζεις τον χυμό σε 4 μεγάλα ποτήρια και ρίχνεις 3-4 παγάκια στο καθένα.

Τέλος προσθέτεις το τσάι και στολίζεις με ένα κομμάτι ροδάκινο σε κάθε ποτήρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !