Κορεάτικη σαλάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η δυναμική είσοδος της K-pop στην Ευρώπη έφερε στη μόδα και άλλα στοιχεία της  κορεάτικης κουλτούρας, όπως τάσεις σε ντύσιμο, στυλ και διατροφή.

Η κορεάτικη κουζίνα άλλωστε είναι εξαιρετικά νόστιμη και βασίζεται σε αγνά υλικά που δεν λείπουν και από το ελληνικό τραπέζι. Ωστόσο σε κάθε τόπο, τα συστατικά προετοιμάζονται και  συνδυάζονται αλλιώς, με αποτέλεσμα να προκύπτουν εντελώς διαφορετικά πιάτα. Εκεί βρίσκεται και η μαγεία!

Η κορεάτικη σαλάτα που προτείνουμε έχει σαν βασικό συστατικό τη μελιτζάνα, είναι πικάντικη και συνάμα δροσερή. Συνδυάζεται με ψητό κρέας, πουλερικά και πατάτες.

Για την κορεάτικη σαλάτα θα χρειαστείς:

3 μελιτζάνες τσακώνικες

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού soy sauce

1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά καυτερή

2 κουταλάκια γλυκού σησαμέλαιο

2 κουταλάκια του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση:

Κόβεις τις μελιτζάνες σε μπαστουνάκια, τις αλατίζεις και τις αφήνεις για μια ώρα σε σουρωτό να βγάλουν τα υγρά τους.

Τις ξεπλένεις και τις ψήνεις στο γκριλ ή σε ψησταριά.

Αφού κρυώσουν, τις ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρεις τη σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !