Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Tips

Ένα παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

Είναι τόσο εύκολο να φτιάξουμε παγωτό στο σπίτι χωρίς να είναι απαραίτητη η παγωτομηχανή, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Το μόνο μυστικό είναι ότι όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι κρύα… σχεδόν παγωμένα.

Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας ευφάνταστους συνδυασμούς με φρούτα, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και έτοιμες σάλτσες φρούτων ή σοκολατένιες.

 Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

 Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Από την Έφη Γιαννοπούλου, μαγείρισσα

Υλικά για 6 άτομα

200 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 γάλα ζαχαρούχο, περίπου 400 γρ.

350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

50 γρ. τρίμμα σοκολάτας

1 κ.γ. ροζ πιπέρι

Τρόπος παρασκευής  

Στο μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια.

Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα με την μαρίζ.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε στεγνό και καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα σε το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε κρέμα σαντιγί.

Η κρέμα είναι έτοιμη μόλις σχηματιστούν κορφούλες.

Στο λιωμένο αλλά κρύο μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε σε στάδια τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Οι κινήσεις με την μαρίζ θα πρέπει να είναι από δεξιά προς τα αριστερά και ιδιαίτερα απαλές για να μην χάσει η κρέμα σε όγκο.

Τέλος προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας και το πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό μπολ και το σκεπάζουμε.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες μέχρι να σφίξει και να παγώσει.

Ανά διαστήματα ανακατεύουμε ώστε να παγώσει ομοιογενώς.

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και με το scoop σερβίρουμε.

Διακοσμούμε με φρούτα ή κομμάτια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή ροζ πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !