Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

Είναι τόσο εύκολο να φτιάξουμε παγωτό στο σπίτι χωρίς να είναι απαραίτητη η παγωτομηχανή, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Το μόνο μυστικό είναι ότι όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι κρύα… σχεδόν παγωμένα.

Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας ευφάνταστους συνδυασμούς με φρούτα, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και έτοιμες σάλτσες φρούτων ή σοκολατένιες.

 Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

 Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Από την Έφη Γιαννοπούλου, μαγείρισσα

Υλικά για 6 άτομα

200 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 γάλα ζαχαρούχο, περίπου 400 γρ.

350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

50 γρ. τρίμμα σοκολάτας

1 κ.γ. ροζ πιπέρι

Τρόπος παρασκευής  

Στο μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια.

Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα με την μαρίζ.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε στεγνό και καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα σε το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε κρέμα σαντιγί.

Η κρέμα είναι έτοιμη μόλις σχηματιστούν κορφούλες.

Στο λιωμένο αλλά κρύο μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε σε στάδια τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Οι κινήσεις με την μαρίζ θα πρέπει να είναι από δεξιά προς τα αριστερά και ιδιαίτερα απαλές για να μην χάσει η κρέμα σε όγκο.

Τέλος προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας και το πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό μπολ και το σκεπάζουμε.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες μέχρι να σφίξει και να παγώσει.

Ανά διαστήματα ανακατεύουμε ώστε να παγώσει ομοιογενώς.

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και με το scoop σερβίρουμε.

Διακοσμούμε με φρούτα ή κομμάτια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή ροζ πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !