Πανακότα σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Βελούδινη και υπέροχη..

Πανακότα ή αλλιώς « μαγειρεμένη κρέμα» . Μια βελούδινη κρέμα με την αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα.

Ένα αγαπημένο ελαφρύ επιδόρπιο με ρίζες ιταλικές που, επιδέχεται πολλές παραλλαγές όπως αυτή με τη σοκολάτα. Είναι πανεύκολο στην παρασκευή και γίνεται γρήγορα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Εκτός από την Ιταλία έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες αλλά και στη Ελλάδα είναι πολύ αγαπητό γλυκάκι και σίγουρη επιλογή.

Μπορούμε να την σερβίρουμε πασπαλίζοντάς την με ξηρούς καρπούς, γλυκάκια κουταλιού, φρέσκα φρουτάκια κομμένα σε κύβους, αλλά και διάφορες σάλτσες από φράουλα και πορτοκάλι μέχρι καραμέλα και ροδάκινο.

Είναι δροσερό γλυκάκι και μπορεί να προσφερθεί όλες τις εποχές του χρόνου.

Πανακότα σοκολάτας

Από την Φώφη Γιαννοπούλου, Αθήνα

Υλικά για 4-6 φορμάκια ή ποτήρια

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

250 ml κρέμα γάλακτος

130 ml φρέσκο γάλα πλήρες

50 γραμμάρια ζάχαρη

6 φύλλα ζελατίνης

Για το σερβίρισμα

τριμμένη σοκολάτα

ελαφριά σάλτσα καραμέλας

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης.

Στο μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μαλακά φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα στραγγίξουμε καλά.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και αμέσως μετά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μοιράζουμε την πανακότα σε φορμάκια ή σε ποτήρια σερβιρίσματος και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν περίπου για δύο ώρες.

Βγάζουμε την πανακότα από τα φορμάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια εάν θέλουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο ή την περιχύνουμε με κάποια ελαφριά σάλτσα καραμέλας.

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες Νάξου
Επόμενο άρθροSnack άξια να αγαπηθούν…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !