Πατατοκεφτέδες Νάξου

Τα μυστικά των Chef

Mια γεύση που γράφει…

Η Νάξος είναι από τα πολύ όμορφα νησιά των Κυκλάδων με πλούσια προϊστορία και πολιτισμό διαχρονικά. Τα τοπία είναι μοναδικά θαλασσινά και ορεινά. Χωριουδάκια γοητευτικά με κάστρα, κούρους, μάρμαρα λαξευτά και σπηλιές θαλασσινές.

Η γαστρονομική παράδοση της είναι πλούσια και τα προϊόντα που  μας χαρίζει η Νάξος ιδιαίτερης διατροφικής αξίας και  ΠΟΠ.  Η  γραβιέρα απίθανη αλλά και οι πατάτες. Τα φύλλα κίτρου αποστάζονται και δίνουν ένα λικέρ ξεχωριστό. Οι αγελαδίτσες δίνουν γάλα θησαυρό και τα κατσικάκια κρέας νόστιμο. Στο νησί η θαλασσινή κουζίνα «δοξάζεται» όπως και η βουνίσια.

Ανθός πατατιάς

Ο Νίκος Σέργης, γνωστός ξενοδόχος της Νάξου μας «χαρίζει» την πατροπαράδοτη συνταγή του.

Πατατοκεφτέδες παραδοσιακοί

από το ξενοδοχείο Naxos Palace, Νάξος

Yλικά

1 κιλό πατάτες Νάξου

2 αυγά

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι

1 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

1/4 φλιτζανιού δυόσμος ψιλοκομμένος

αλεύρι

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με δροσερό νερό.

Βράζουμε τις πατάτες για 45 λεπτά.

Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις περνάμε από το μπλέντερ.

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε το μείγμα.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους περνάμε από αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας και από τις δύο μεριές για να πάρουν ωραίο χρώμα.

Η περίφημη Πορτάρα της Νάξου
Προηγούμενο άρθροΑυγά ποσέ της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΠανακότα σοκολάτας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !