Πατατοσαλάτα με ρέγγα και ρόκα

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται σε χρόνο Dt είναι θρεπτική και πολύ νόστιμη. Η ρέγγα δίνει τη δική της πινελιά και πλημμυρίζει το πιάτο με Ω3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Επίσης μας χαρίζει βιταμίνη A, που είναι πολύ σημαντική για την όραση και την ανάπτυξη των οστών, βιταμίνη D, που συμβάλλει στη διατήρηση επιπέδων ασβεστίου και φωσφόρου, αλλά και βιταμίνη Κ. Τα φιλέτα καπνιστής ρέγγας τα βρίσκουμε έτοιμα στην αγορά και έτσι είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους, αφού δεν χρειάζεται να την καπνίζουμε και να την καθαρίζουμε εμείς.

Xρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πατατοσαλάτα με ρέγγα και ρόκα

Από τον Γιάννη Κουρμπέλη, chef εστιατόριο Ρήγας, Παράλιο Άστρος

Υλικά για 4 άτομα

4 πατάτες μέτριες

20 ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή φέτες

1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι λευκό, κομμένο καρέ

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες χωρίς τους σπόρους

1 ρέγγα καπνιστή φιλέτο, χωρίς το δέρμα

1 ματσάκι ρόκα

5-6 φύλλα κάπαρης

15 ελιές Καλαμών

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ρίγανη

2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις πατάτες καλά γιατί θα τις βράσουμε με τη φλούδα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό, τις πατάτες και λίγο αλάτι και βράζουμε για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τα φιλέτα της ρέγγας σε καρέ.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ ή φέτες.

Σε πιάτα βάζουμε σαν βάση τη μισή ποσότητα ρόκας και από πάνω τις πατάτες, το αγγούρι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ρέγγα, τα φύλλα κάπαρης και στο πλάι βάζουμε την υπόλοιπη ρόκα.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το φρέσκο πιπέρι, τον μαϊντανό και ολόγυρα βάζουμε τις ελιές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !