Πάβλοβα αυθεντική

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια φίνα τούρτα με εύθραυστη μαρέγκα, που συμβολίζει την αγάπη, τη φρεσκάδα, τη φινέτσα, τη χαρά, με κυρίαρχα χρώματα το λευκό και το κόκκινο της φράουλας, του σμέουρου, του μύρτιλου.

Ένα γλυκό που έχει τη δική του ιστορία, αφού ήταν αφιερωμένο στην περίφημη ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, που μεσουρανούσε το 1912. Κατά την  διάρκεια της περιοδείας της στην Αυστραλία και την Ν.Ζηλανδία, ο ζαχαροπλάστης του ξενοδοχείου που έμενε στο Wellington, την ερωτεύτηκε και δημιούργησε την τούρτα για χάρη της. ΄Εμαθε  από την ίδια, ότι δεν αγαπά την σοκολάτα, παρά μόνο τις φράουλες και την μαρέγκα, που της άρεσε να θρυμματίζει. ΄Ετσι «κατά τα γούστα της» δημιουργήθηκε η τούρτα πάβλοβα που έμελλε να γίνει «σημείο αναφοράς» της γαστρονομίας της Αυστραλίας και Ν.Ζηλανδίας.

Να σας θυμίσουμε, ότι μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη την μαρέγκα από ζαχαροπλαστεία, αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε εσείς.

Χρόνος Παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος Ψησίματος 90 λεπτά / Μέτριας δυσκολίας αν φτιάξετε εσείς την μαρέγκα / Εύκολη αν την προμηθευτείτε

Πάβλοβα αυθεντική

Yλικά

 Για τη βάση μαρέγκας

4 ασπράδια αυγών

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 βανίλια σε σκόνη

Ξύσμα μισού λεμονιού, ακέρωτου

120 γρ. ζάχαρη άχνη

 Για τη γέμιση

250 γρ. ελαφριά κρέμα  γάλακτος

15 ml λικέρ φράουλας ή Grand Marnier

1 βανιλίνη σε σκόνη

 Για τη sauce

400 γρ. φρέσκες φράουλες

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

5 ml. χυμός  λεμονιού

Για το φινίρισμα

200 γρ. φρούτα επιλογής μας φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα

Φυλλαράκια δυόσμου επιλεκτικά

Τρόπος παρασκευής

Σε καθαρό και εντελώς στεγνό κάδο ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να φουσκώσουν αρκετά.

Προσθέτουμε τη  ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να  έχουμε μια σφικτή μαρέγκα.

Αμέσως μετά  προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη  και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί  με τη βοήθεια ενός κουταλιού σχηματίζουμε ένα  δίσκο μαρέγκας  πάχους 4 cm και διαμέτρου 15 cm.

Ψήνουμε την μαρέγκα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 90ο C για 1 ½ ώρα περίπου.

Η μαρέγκα θα πρέπει να είναι λευκή εξωτερικά και στεγνή εσωτερικά.

Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και στην τελευταία στροφή ρίχνουμε το λικέρ και την αλείφουμε  σε όλη την επιφάνεια της βάσης της μαρέγκας.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις φράουλες και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το γλυκό.

Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και επιλεκτικά με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Συνταγή : Eμμανουέλα Καψούλια, executive pastry chef

Μικρά μυστικά

Το μυστικό για την επιτυχία της μαρέγκας είναι ότι ο κάδος του μίξερ πρέπει να είναι καθαρός και εντελώς στεγνός.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !