Περίσσεψαν μπιφτέκια. Τί να τα κάνω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Δύσκολο να περισσέψουν μπιφτέκια, αν όμως φτιάξεις πολλά και δεν φαγωθούν, σε καμία περίπτωση μην σκεφτείς να τα πετάξεις.  Εκτός από burger που είναι και η πιο προφανής λύση για να τα αξιοποιήσεις, εμείς θα σου δώσουμε άλλες 2 ιδέες.

Κυπριακή πίτα με μπιφτέκι και τυροσαλάτα

Θα χρειαστείς κυπριακές πίτες όσες και τα μπιφτέκια, μερικά πράσινα φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας, ντομάτα και τυροσαλάτα.

Ζέστανε το μπιφτέκι, κόψε το σε 2 κομμάτια κατά μήκος. Τοποθέτησέ το μέσα στην κυπριακή πίτα, ψήσε για λίγο στην τοστιέρα. Τέλος, πρόσθεσε όση ποσότητα τυροσαλάτας επιθυμείς, τα φύλλα και 2 φέτες ντομάτας.

Ρύζι με κοκκινιστά μπιφτέκια

Θα χρειαστείς βρασμένο ρύζι σπυρωτό ή basmati, ελαιόλαδο, χυμό ντομάτας και μπαχαρικά.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτεις μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και κύμινο προαιρετικά. Όταν η σάλτσα βράσει, προσθέτεις  τα μπιφτέκια, σκεπάζεις την κατσαρόλα και χαμηλώνεις τη φωτιά. Σε 10 λεπτά αποσύρεις από τη φωτιά και τα σερβίρεις πάνω σε ρύζι.

Χρησιμοποίησε αυτό το tip και στην περίπτωση που τα μπιφτέκια σου βγουν σκληρά ή σφιχτά. Το βράσιμο στη σάλτσα θα τα μαλακώσει και θα τα αφρατέψει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !