Πώς καταψύχω τα ψάρια;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αν χρειαστεί να καταψύξεις ψάρια καλό θα ήταν να γνωρίζεις με ποιον τρόπο να το κάνεις ώστε να διατηρηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η φρεσκάδα τους.

  • Αν τα ψάρια είναι μεσαίου μεγέθους θα πρέπει πρώτα να τα καθαρίσεις πολύ καλά και να αφαιρέσεις τα εντόσθια γιατί είναι πολύ ευαίσθητα σε αλλοιώσεις. Επίσης να αφαιρέσεις και τα κοφτερά σημεία, όπως τα πτερύγια και τα αγκάθια στη ράχη, για να μην σκιστεί η συσκευασία. Μόλις τελειώσεις, τύλιξε τα ψάρια με μεμβράνη, λίγα λίγα σε πακετάκια.
  • Αν τα ψάρια είναι μεγάλου μεγέθους και δεν χωρούν στην κατάψυξη, καθάρισέ τα πρώτα και έπειτα τεμάχισέ τα σε κομμάτια με σχήμα ανάλογο με την παρασκευή για την οποία τα προορίζεις (ψητά, τηγανιτά, σούπα).
  • Τα μικρά ψαράκια όπως τον γαύρο, την αθερίνα, τη μαρίδα και τη σαρδέλα, μετά το καθάρισμα χώρισέ τα σε δόσεις και τοποθέτησέ τα σε ένα δοχείο. Γέμισε το δοχείο με νερό, σκέπασέ το και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη. Η συντήρηση μέσα στον πάγο θα τα κρατήσει φρέσκα και ενυδατωμένα.
  • Τα φιλέτα χρειάζονται μόνο τύλιγμα με μεμβράνη και κατευθείαν αποθήκευση στην κατάψυξη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !