Πώς καταψύχω τα ψάρια;

Tips

Αν χρειαστεί να καταψύξεις ψάρια καλό θα ήταν να γνωρίζεις με ποιον τρόπο να το κάνεις ώστε να διατηρηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η φρεσκάδα τους.

  • Αν τα ψάρια είναι μεσαίου μεγέθους θα πρέπει πρώτα να τα καθαρίσεις πολύ καλά και να αφαιρέσεις τα εντόσθια γιατί είναι πολύ ευαίσθητα σε αλλοιώσεις. Επίσης να αφαιρέσεις και τα κοφτερά σημεία, όπως τα πτερύγια και τα αγκάθια στη ράχη, για να μην σκιστεί η συσκευασία. Μόλις τελειώσεις, τύλιξε τα ψάρια με μεμβράνη, λίγα λίγα σε πακετάκια.
  • Αν τα ψάρια είναι μεγάλου μεγέθους και δεν χωρούν στην κατάψυξη, καθάρισέ τα πρώτα και έπειτα τεμάχισέ τα σε κομμάτια με σχήμα ανάλογο με την παρασκευή για την οποία τα προορίζεις (ψητά, τηγανιτά, σούπα).
  • Τα μικρά ψαράκια όπως τον γαύρο, την αθερίνα, τη μαρίδα και τη σαρδέλα, μετά το καθάρισμα χώρισέ τα σε δόσεις και τοποθέτησέ τα σε ένα δοχείο. Γέμισε το δοχείο με νερό, σκέπασέ το και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη. Η συντήρηση μέσα στον πάγο θα τα κρατήσει φρέσκα και ενυδατωμένα.
  • Τα φιλέτα χρειάζονται μόνο τύλιγμα με μεμβράνη και κατευθείαν αποθήκευση στην κατάψυξη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !