Ημερομηνία λήξης καλλυντικών. Τί να προσέξεις

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Δεν έχουν μόνο τα τρόφιμα ημερομηνία λήξης. Όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς έχουν και αυτά περιορισμένη διάρκεια ζωής και δεν πρέπει να το αγνοείς. Η χρήση ληγμένων καλλυντικών συναντάται συχνότερα σε όσα δεν τελειώνουν πολύ γρήγορα όπως κραγιόν, μάσκαρα και σκιές. Πρέπει λοιπόν να προσέχεις πολύ γιατί η παρατεταμένη χρήση ληγμένων καλλυντικών μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμούς και μολύνσεις.

Όταν λοιπόν ανοίξεις ένα νέο καλλυντικό, κόλλησε σε κάποιο σημείο της συσκευασίας του μια μικρή ετικέτα με την ημερομηνία λήξης.

Πώς όμως θα καταλάβεις ποια είναι η ημερομηνία λήξης;

Ψάξε λίγο στη συσκευασία και  θα βρεις κάποιο από τα σύμβολα της παρακάτω εικόνας.

Καθεμιά από τις ενδείξεις αναφέρεται στους μήνες που μπορείς με ασφάλεια να χρησιμοποιήσεις το προϊόν σου αφού το ανοίξεις.

Έτσι αν για παράδειγμα ανοίξεις μια κρέμα στη 01/01 και η ένδειξη που αναγράφεται είναι 12 m, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μέχρι τις 31/12 του ίδιου έτους. Είναι αυτονόητο ότι αυτές οι ενδείξεις ισχύουν εφόσον τα καλλυντικά διατηρούνται σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από ζέστη, υγρασία και ήλιο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !