Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες…Πάνε με όλα, τρώγονται και σκέτες. Απλά δεν τις χορταίνεις…Ωστόσο δεν χρειάζεται να βασανίζεσαι από ενοχές κάθε φορά που τις απολαμβάνεις. Οι συσκευές air fryer κάνουν καλή δουλειά αλλά είναι κάπως ακριβές και πιάνουν χώρο στον πάγκο σου. Ας πάμε λοιπόν σε μια πιο παραδοσιακή λύση.

Θα σου δείξουμε έναν τρόπο να ετοιμάζεις ψητές πατάτες ώστε να μοιάζουν στη γεύση σαν τηγανιτές, χωρίς όμως να είναι φορτωμένες με τις θερμίδες από το λάδι.

Θα χρειαστούμε, πατάτες κομμένες καρέ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τις πατάτες. Τις τσιγαρίζουμε για να πάει το λάδι παντού και τις απλώνουμε με προσοχή, χωρίς να πλακώνει, η μία την άλλη  σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας, όπως ρίγανη η πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Έτοιμες!!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !