Πιπεριές με σάλτσα ντομάτας και ούζο

Tips

Μια πανεύκολη νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας που συντροφεύει το τσίπουρο, το κρασί ή την μπύρα.

Οι πιπεριές είναι πολύ θρεπτικές γιατί πλημμυρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Για μεγαλύτερη ευκολία προτείνουμε μια έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε τη δική μας σάλτσα.

Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολες

Πιπεριές με σάλτσα ντομάτας και ούζο

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό πιπεριές, κέρατο

Μισό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι χοντρό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

250 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 σφηνάκι ούζο

Τρόπος παρασκευής
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις αφήνουμε ολόκληρες. και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Βάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και γυρίζουμε με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να μην ξεφλουδιστούν οι πιπεριές όσο μαλακώνουν.

Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ρίγανη, ραντίζουμε με ούζο και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε τις πιπεριές σε μικρότερα κομμάτια.

Στο τηγάνι για να μην πιτσιλάει το ελαιόλαδο βάζουμε αλάτι όταν προσθέτουμε τις πιπεριές.

Aν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και φέτα χοντροσπασμένη ή χαλούμι κομμένο σε κύβους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !