Πώς Aφαιρούμε τον λεκέ από Σάλτσα Ντομάτας;

Tips

Ένα ατυχές συμβάν με σάλτσα ντομάτας μπορεί να αφήσει ενοχλητικούς λεκέδες στα ρούχα σας ή στον καναπέ σας. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει πληθώρα συνταγών με σάλτσα ντομάτας για αυτό και ο συγκεκριμένος λεκές είναι ένας από τους πιο συχνούς που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε..

Όμως μην ανησυχείτε, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες και να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα χωρίς ίχνη σάλτσας ντομάτας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τεχνικές για να το πετύχετε:

Δράστε Άμεσα

Όταν ρίξετε σάλτσα ντομάτας σε ένα ρούχο, δράστε άμεσα. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας για να τραβήξετε όσο το δυνατόν περισσότερη σάλτσα πριν απορροφηθεί πλήρως από το ύφασμα.

Αφαίρεση των Στερεών Κομματιών

Αν υπάρχουν κομματάκια ή σπόρια ντομάτας, αφαιρέστε τα απαλά με ένα κουτάλι, προσέχοντας να μην αφήσετε υπολείμματα.

Προεργασία

Πριν πλύνετε τον λεκέ, προεπεξεργαστείτε τον. Εφαρμόστε απαλά κρύο νερό από την πίσω πλευρά του υφάσματος προς το μέρος του λεκέ. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρυνθεί περισσότερη σάλτσα από το ύφασμα.

Χρησιμοποιήστε Κατάλληλο Καθαριστικό

Εφαρμόστε λίγο υγρό απορρυπαντικό ή σαπούνι πιάτων στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, απλώστε το ύφασμα και ανακατέψτε τον λεκέ με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Πλύνετε Με Ζεστό Νερό

Μετά την προεργασία και την εφαρμογή του καθαριστικού, πλύνετε με ζεστό νερό. Ελέγξτε τις οδηγίες φροντίδας στην ετικέτα του ρούχου για να βεβαιωθείτε ότι το ζεστό νερό είναι ασφαλές για το ύφασμα.

Επαναλάβετε Αν Είναι Απαραίτητο

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανόν να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αν έχει μείνει ίχνος λεκέ.

Extra tip

Το ξύδι μπορεί να βοηθήσει να απομακρύνετε τον λεκέ από ντομάτα. Αναμείξτε ένα μέρος ξυδιού με δύο μέρη νερού και απλώστε το διάλυμα πάνω στον λεκέ. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !