Πως ετοιμάζουμε ένα τραπέζι για φίλους … στα ξαφνικά

Tips

Ένα φιλικό δείπνο που διοργανώνεται ξαφνικά μετά από ένα τηλεφώνημα, έχει πάντα την αίσθηση της απλότητας και της ζεστασιάς. Δεν χρειάζεται να στρώσουμε τραπεζομάντηλο μπορούμε να βάλουμε sous plat ή runner. Το χρώμα ανεβάζει τη διάθεση. Βάζουμε τα ποτήρια του νερού δεξιά και το κολωνάτο του κρασιού αριστερά, τα μαχαιροπήρουνα τα ακουμπάμε πάνω στη πετσέτα δεξιά το μαχαίρι και αριστερά το πιρούνι ή δεμένα με κορδονάκι. Τα αρωματικά κεριά χαρίζουν τη δική τους πινελιά. Και αν δεν υπάρχουν λουλούδια δεν πειράζει.

Η μουσική και η  διάθεση ανεβαίνει. Και κυρίως δεν πρέπει να δείχνουμε αγχωμένοι. Ίσως το delivery κάποιες φορές είναι μια λύση, αλλά και εμείς μπορούμε στα γρήγορα να φτιάξουμε την αγαπημένη μας μακαρονάδα, μια σαλάτα και μια πιατέλα με τυράκια ή αλλαντικά που έχουμε στο σπίτι και λίγα φρούτα. Σερβίρουμε το φαγητό μας στο τραπέζι απευθείας, μέσα από τα σκεύη που μαγειρεύτηκε, όπως για παράδειγμα ένα τηγάνι ή ένα πήλινο ή σε πιάτα, η επιλογή δική μας.

Μην ξεχνάμε ότι κάθε φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν το μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου. Ένα μπουκάλι με το αγαπημένο μας κρασί κυρίως λευκό για την περίπτωση το διατηρούμε πάντα δροσερό στο ψυγείο, το ίδιο και οι μπύρες.

Ακόμα και αν στήνεται απρόσμενα και ξαφνικά και δεν έχεις στη διάθεσή σου όλα τα υλικά και όλο το χρόνο που θα ήθελες να ετοιμάσεις για τους αγαπημένους σου. Μια μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Το μυστικό για να απογειώσεις τη γεύση της είναι να την απολαύσεις με παρέα. Κάτι ξέρουν και οι Ιταλοί, που συγκεντρώνουν τους φίλους γύρω από μεγάλα τραπέζια και το σίγουρο είναι ότι δεν λείπει μια γευστική δημιουργία με ζυμαρικά.

Έτσι ένα τραπέζι  με comfort food χαρίζει χαμόγελα και χαρά!

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !