Τα μυστικά για τέλειο ελληνικό καφέ

Tips

Ο ελληνικός καφές είναι το καλωσόρισμα  στα σπίτια της ελληνικής υπαίθρου και η «ευλογία» μαζί με το λουκούμι και κουλουράκια κάθε λογής σε όλα τα μοναστήρια.

Καφές μοναστηριακός

Στις μεγάλες πόλεις έχει αντικατασταθεί με το εσπρεσάκι όμως συνεχίζει να έχει φανατικούς φίλους. Έτσι ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία σερβίρεται με πολλές μπουκίτσες γλυκάκια…

Ο καφές θέλει την «μαεστρία» και ηρεμία στο «ψήσιμο».

Σε μπακιρένιο μπρίκι βάζουμε  νερό δροσερό συνήθως από την πηγή του μοναστηριού.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη και μια κουταλιά καφέ «καλά γεμάτη».

Ανάβουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί. Όλη η αγάπη για τον φιλοξενούμενό και η προσοχή μας πρέπει να είναι  συγκεντρωμένη στο ψήσιμό του.

Λίγο πριν φουσκώσει ο καφές τον ανακατεύουμε 2 – 3 φορές, για να κάνει καϊμάκι.

Μόλις φουσκώσει ο καφές είναι έτοιμος.

Υψώνουμε το μπρίκι και σερβίρουμε αργά αργά στο κάθε φλιτζάνι.

Παραδοσιακό κέρασμα καφέ στην ελληνική ύπαιθρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !