Τα μυστικά για τέλειο ελληνικό καφέ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ο ελληνικός καφές είναι το καλωσόρισμα  στα σπίτια της ελληνικής υπαίθρου και η «ευλογία» μαζί με το λουκούμι και κουλουράκια κάθε λογής σε όλα τα μοναστήρια.

Καφές μοναστηριακός

Στις μεγάλες πόλεις έχει αντικατασταθεί με το εσπρεσάκι όμως συνεχίζει να έχει φανατικούς φίλους. Έτσι ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία σερβίρεται με πολλές μπουκίτσες γλυκάκια…

Ο καφές θέλει την «μαεστρία» και ηρεμία στο «ψήσιμο».

Σε μπακιρένιο μπρίκι βάζουμε  νερό δροσερό συνήθως από την πηγή του μοναστηριού.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη και μια κουταλιά καφέ «καλά γεμάτη».

Ανάβουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί. Όλη η αγάπη για τον φιλοξενούμενό και η προσοχή μας πρέπει να είναι  συγκεντρωμένη στο ψήσιμό του.

Λίγο πριν φουσκώσει ο καφές τον ανακατεύουμε 2 – 3 φορές, για να κάνει καϊμάκι.

Μόλις φουσκώσει ο καφές είναι έτοιμος.

Υψώνουμε το μπρίκι και σερβίρουμε αργά αργά στο κάθε φλιτζάνι.

Παραδοσιακό κέρασμα καφέ στην ελληνική ύπαιθρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γαρίδες σαγανάκι

Ένας απίθανος μεζές για ούζο ή κρασί. Μοσχομυρίζει θάλασσα και γίνεται σε χρόνο dt. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα και το τυράκι που...

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να...

Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες. Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει...

9 + 1 τρόποι για να περάσουν όμορφα τα παιδιά σας στο σπίτι

Τα σχολεία είναι κλειστά πολύ καιρό λόγω των ειδικών συνθηκών coronavirus. Έτσι τα παιδιά είναι περιορισμένα στο σπίτι και γρήγορα βαριούνται. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε...

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα. Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !