Γλυκό κεράσι Μοναστηριακό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκάκι ευλογία …

 Αυτή την εποχή οι κουζίνες των μοναστηριών είναι πλημμυρισμένες αρώματα και όλες οι μοναχές ή οι μοναχοί ασχολούνται με την παρασκευή των φρουτένιων γλυκών για την «ευλογία» το καλωσόρισμα των πιστών από την Ηγουμένη ή ακόμα και για να εξασφαλίσουν κάποια πενιχρά έσοδα για το μοναστήρι.

Το καλύτερο το δοκίμασα «δια χειρός γερόντισσας Ιουλιανής» στη μονή Κεχροβουνίου, στη Τήνο.

Ίσως επειδή πολύ την αγαπώ μου φάνηκε και πολύ ιδιαίτερο, ίσως το περιβάλλον που αποπνέει έναν μυστικισμό… ίσως η καλή ενέργεια της ευχής της Παναγίας…

Moνή Κεχροβουνίου

Η ίδια ακριβώς συνταγή γίνεται και με βύσσινο.

Γλυκό κεράσι Μοναστηριακό
Από την γερόντισσα Ιουλιανή, Μονή Κεχροβουνίου Τήνος
Υλικά

1 κιλό κεράσι

750 γρ ζάχαρη

1 κ.σ. γλυκόζη

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κερασιά και μετά αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βάζουμε να βράσουν τα κεράσια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη γλυκόζη.

Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά και ξαφρίζουμε συνεχώς.

Γλυκό κεράσι στις κουζίνες των μοναστηριών

Αφήνουμε να κρυώσει και την άλλη μέρα το βράζουμε για 20-30 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα γεμίζουμε ξέχειλα και κλείνουμε ερμητικά.

Τα αναποδογυρίζουμε όλο το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμα.

Τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό χώρο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !