Γλυκό κεράσι Μοναστηριακό

Τα μυστικά των Chef

Ένα γλυκάκι ευλογία …

 Αυτή την εποχή οι κουζίνες των μοναστηριών είναι πλημμυρισμένες αρώματα και όλες οι μοναχές ή οι μοναχοί ασχολούνται με την παρασκευή των φρουτένιων γλυκών για την «ευλογία» το καλωσόρισμα των πιστών από την Ηγουμένη ή ακόμα και για να εξασφαλίσουν κάποια πενιχρά έσοδα για το μοναστήρι.

Το καλύτερο το δοκίμασα «δια χειρός γερόντισσας Ιουλιανής» στη μονή Κεχροβουνίου, στη Τήνο.

Ίσως επειδή πολύ την αγαπώ μου φάνηκε και πολύ ιδιαίτερο, ίσως το περιβάλλον που αποπνέει έναν μυστικισμό… ίσως η καλή ενέργεια της ευχής της Παναγίας…

Moνή Κεχροβουνίου

Η ίδια ακριβώς συνταγή γίνεται και με βύσσινο.

Γλυκό κεράσι Μοναστηριακό
Από την γερόντισσα Ιουλιανή, Μονή Κεχροβουνίου Τήνος
Υλικά

1 κιλό κεράσι

750 γρ ζάχαρη

1 κ.σ. γλυκόζη

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κερασιά και μετά αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βάζουμε να βράσουν τα κεράσια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη γλυκόζη.

Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά και ξαφρίζουμε συνεχώς.

Γλυκό κεράσι στις κουζίνες των μοναστηριών

Αφήνουμε να κρυώσει και την άλλη μέρα το βράζουμε για 20-30 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα γεμίζουμε ξέχειλα και κλείνουμε ερμητικά.

Τα αναποδογυρίζουμε όλο το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμα.

Τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό χώρο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !