Πώς πλένω τα χορταρικά;

Tips

Πολλές φορές το πλύσιμo των χορταρικών λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και η πιο ευχάριστη και γρήγορη δουλειά, όμως στο χέρι σου είναι να την κάνεις ευκολότερη.

Αρχικά, όταν επιλέγεις χορταρικά από τη λαϊκή ή από το μανάβικο, πρόσεξε να μην είναι πολύ βρώμικα ή λασπωμένα.

Αν χρειάζονται καθάρισμα ξεκίνα από αυτό, αφού πρώτα τα τινάξεις σε εξωτερικό χώρο ή στον νεροχύτη για να φύγουν τυχόν χώματα, έντομα, πευκοβελόνες κ.α.

Στη συνέχεια, ξέπλυνέ τα ένα ένα κάτω από τρεχούμενο νερό και τοποθέτησέ τα σε μια λεκάνη.

Το επόμενο βήμα είναι να γεμίσεις τον νεροχύτη με νερό και να τα βυθίσεις για λίγο ανακινώντας τα. Αυτό το βήμα θα χρειαστεί να το επαναλάβεις 3 φορές, ή μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό.

Τέλος, γεμίζεις άλλη μια φορά τον νεροχύτη με νερό και ρίχνεις μέσα 5 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Βυθίζεις τα χόρτα και τα αφήνεις για 10 λεπτά. Τα ξεπλένεις και είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !