Πως θα ανακουφιστούμε με φυσικό τρόπο από την ημικρανία και τον έντονο πονοκέφαλο;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Yπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από έντονους πονοκεφάλους και βασανιστικές ημικρανίες.

Πολλοί από αυτούς έχουν δοκιμάσει τα πάντα … ό,τι φάρμακο και παυσίπονο υπάρχει. Aνακουφίζονται για 1-2 ώρες και ο πόνος  επανέρχεται.

Ο γιατρός σας εννοείται ότι είναι ο πλέον αρμόδιος να εξετάσει την αιτία και να σας δώσει την κατάλληλη αγωγή.

Εμείς μελετήσαμε και βρήκαμε από έρευνες ορισμένους φυσικούς τρόπους και πρώτα τους δοκιμάσαμε στον εαυτό μας. Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Σας παρουσιάζουμε κάποια φυτά που σε μορφή εγχυμάτων είτε αιθερίων ελαίων που μας βοήθησαν.

Μέντα … για ηρεμία

Η μέντα προσφέρει ηρεμία γιατί όταν υποφέρετε από ημικρανίες τα νεύρα καταπονούνται.

Το αιθέριο έλαιο της μέντας είναι εισπνεόμενο.

Ρίξτε λίγες σταγόνες σε βαμβακερό ή μεταξωτό μαντήλι και το φέρνουμε σε επαφή με τη μύτη μας. Εισπνέουμε αρκετές φορές για σίγουρο αποτέλεσμα.

Λεβάντα για την εκτόνωση της πίεσης

Η καταπραϋντική και ανακουφιστική δράση της λεβάντας είναι γνωστή.

Απλώνουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στους κροτάφους και κάνουμε ένα απαλό massage.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ξαπλώνουμε σε ένα ήσυχο δωμάτιο, κλείνουμε τα μάτια μας, διώχνουμε κάθε αρνητική σκέψη.

Η εισπνοή και η απορρόφηση του αιθέριου ελαίου της λεβάντας   λειτουργεί ανακουφιστικά.

Μετά από 15 λεπτά θα απαλλαγείτε από τον πόνο και θα ηρεμήσετε.

Βάλσαμο ή feverfew, ένα θαυματουργό φυτό

Το βάλσαμο ή feverfew ανήκει στην ίδια κατηγορία φυτών με τον ηλίανθο.

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ευρώπη εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση ημικρανίας, ζαλάδας, πυρετού, τσιμπημάτων από έντομα, πονόδοντου, στομαχόπονου καθώς και αρθρίτιδων.

Η ουσία παρτενολίδη, που είναι και η πιο ενεργή του βοτάνου βοηθά τη ρύθμιση της διαστολή και συστολής των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Έτσι εμποδίζεται η ταχεία διαστολή των αιμοφόρων αγγείων αναστέλλοντας την απελευθέρωση χημικών ουσιών που την προκαλούν.

Στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες με σκόνη αποξηραμένων φύλλων που διευκολύνουν τη θεραπεία.

Τζίντζερ, το πολύτιμο

Το τζίντζερ χαρίζει ανεκτίμητα δώρα στον οργανισμό μας.

Για τις ημικρανίες το τρίβουμε ή το ψιλοκόβουμε σε ένα ποτήρι με νερό και το πίνουμε.

Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και ένα τσάι με τζίντζερ και άλλα βοτάνια ή σκέτο.

Σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε λίγο φρέσκο τζίντζερ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το πίνουμε και σε 20 λεπτά το αποτέλεσμα είναι εμφανές.

Πριν εφαρμόσετε κάποιες από τις μεθόδους ρωτήστε τον γιατρό σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !