Πώς θα απαλλάξετε τα παιδιά σας από τις ψείρες με φυσικό τρόπο

Tips

Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί τους ξεκίνησαν, ενδεχομένως, και κάποια παρελκόμενα μικροπροβλήματα. Ανάμεσά τους, οι ψείρες που ταλαιπωρούν ιδιαιτέρως τα παιδιά.  Οι ψείρες είναι μικροσκοπικά έντομα που ζουν στο τριχωτό της κεφαλής, τρέφονται με αίμα και προκαλούν δυσάρεστο κνησμό. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους

Λάδι Τεϊόδεντρου

Το λάδι τεϊόδεντρου έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σε ένα σαμπουάν ή να το αναμίξετε με νερό και να το ψεκάσετε στο τριχωτό της κεφαλής.

Ξίδι

Το ξίδι μπορεί να σκοτώσει τις ψείρες. Αναμίξτε ίσα μέρη νερού και ξιδιού και εφαρμόστε το μίγμα στο τριχωτό της κεφαλής για λίγες ώρες πριν το λούσιμο.

Λάδι Κοκοφοίνικα

Το λάδι κοκοφοίνικα μπορεί να αποφράξει την αεροφόρο οδό των εντόμων, σκοτώνοντας τα. Εφαρμόστε το λάδι στα μαλλιά και αφήστε το για λίγες ώρες πριν το λούσιμο. Στη συνέχεια, χτενίστε τα μαλλιά με το ειδικό χτένι.

Καθαριότητα

Όταν τα παιδιά γυρίζουν από το σχολείο, αφαιρέστε τους τα ρούχα και τινάξτε τα καλά. Πλένετε τακτικά τα στρωσίδια τους και κρατήστε τον χώρο τους καθαρό και τακτοποιημένο.

Ενημέρωση και Πρόληψη

Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους τρόπους μετάδοσης των ψειρών και διδάξτε τα πώς να αποφεύγουν την άμεση επαφή με τα μαλλιά άλλων παιδιών και τα προσωπικά αντικείμενα τους. Τέλος, εξετάζετε τα κεφάλια τους σε τακτική βάση για την ύπαρξη τόσο ψειρών όσο και των αυγών τους.

Αν τα προβλήματα συνεχίζονται παρά τις φυσικές θεραπείες, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω συμβουλές και θεραπείες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !