Καθαρίστε το στρώμα ύπνου με λίγες απλές κινήσεις

Tips

Το στρώμα που κοιμάστε, όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, παίζει σπουδαίο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου και της ζωής σας κατ΄ επέκταση. Καθαρίζοντας το στρώμα ύπνου σας τακτικά, μπορείτε να αφαιρέσετε βρωμιές, να μειώσετε τα αλλεργιογόνα και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε το στρώμα σας:

Αφαιρέστε τα Σεντόνια και τα Προστατευτικά Καλύμματα

Προτού καθαρίσετε το στρώμα, πλύνετε όλα τα σεντόνια και τα προστατευτικά καλύμματα στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπεται, βάσει των οδηγιών πλυσίματος.

Καθαρισμός με Ηλεκτρική Σκούπα

Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα, προσαρμόζοντας το ανάλογο ακροφύσιο για να αφαιρέσετε σκόνη και άλλα σωματίδια από την επιφάνεια του στρώματος.

Εφαρμογή Απορρυπαντικού

Σε λεκέδες, χρησιμοποιήστε ένα απαλό απορρυπαντικό που διαλύεται στο νερό, ή ειδικό καθαριστικό για στρώματα. Μην βρέχετε υπερβολικά το στρώμα. Εφαρμόστε το καθαριστικό στους λεκέδες και αφήστε το για λίγο, ακολουθώντας τις οδηγίες της ετικέτας. Στη συνέχεια, αφήστε το στρώμα να αεριστεί για να στεγνώσει φυσικά.

Χρησιμοποιήστε Οξυζενέ

Για πιο επίμονους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο οξυζενέ, αλλά προσοχή να μην το χρησιμοποιήσετε σε χρωματιστά στρώματα, καθώς μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα.

Αερισμός

Αφήστε το στρώμα να αεριστεί για λίγες ώρες ή, αν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το στον ήλιο. Ο αερισμός και το φως του ήλιου μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των οσμών και στο στέγνωμα του στρώματος.

Προστασία

Αφού το στρώμα σας είναι καθαρό, προστατεύστε το από μελλοντικούς λεκέδες και οσμές χρησιμοποιώντας ένα προστατευτικό κάλυμμα στρώματος.

Με την τακτική καθαριότητα και φροντίδα, το στρώμα σας θα παραμείνει άνετο, υγιές και ελεύθερο από οσμές και λεκέδες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !