Οργανώστε σωστά  την βιβλιοθήκη σας

Tips

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που αρκετοί ονομάζουν «βιβλιοφάγους» και διαθέτετε μεγάλη βιβλιοθήκη με πλήθος βιβλίων που σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να αποχωριστείτε, η μόνη σας επιλογή είναι να την οργανώσετε σωστά.

Η οργάνωση μιας βιβλιοθήκης μπορεί να φαίνεται σαν μια τεράστια εργασία, αλλά με τα κατάλληλα βήματα και λίγο χρόνο, μπορείτε να τα καταφέρετε.

Κατηγοριοποίηση

Αποφασίστε πώς θέλετε να κατηγοριοποιήσετε τα βιβλία σας. Ορισμένοι προτιμούν την αλφαβητική σειρά βάσει του επωνύμου του συγγραφέα, ενώ άλλοι προτιμούν να τα οργανώσουν βάσει θέματος ή είδους. Επίσης, μπορείτε να τα τοποθετήσετε βάσει χρώματος, μεγέθους ή ακόμα και της ημερομηνίας που τα διαβάσατε.

Διαχωρισμός

Χωρίστε τα βιβλία σας σε περισσότερες ειδικές κατηγορίες, όπως Μυθιστορήματα, Ιστορικά, Επιστημονική Φαντασία, Εκπαιδευτικά, Κλασικά, Ποίηση κ.λπ.

Καθαριότητα και Συντήρηση

Καθαρίζετε τα ράφια σας τακτικά και ελέγχετε τα βιβλία για ζημιές. Τοποθετήστε τα βιβλία με τον τίτλο ή τη ράχη προς τα έξω για ευκολία στον εντοπισμό.

Ετικέτες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες ή σημειώσεις για να βοηθήσετε στην ταχύτερη εύρεση των βιβλίων.

Αξιοποιήστε τον Διαθέσιμο Χώρο

Οργανώστε τα ράφια έτσι ώστε να εκμεταλλεύεστε καλύτερα τον χώρο, π.χ. τοποθετώντας τα μεγαλύτερα βιβλία κάτω και τα μικρότερα πάνω.

Διακοσμήστε

Προσθέστε φυτά, φωτογραφίες, ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα για να κάνετε τη βιβλιοθήκη πιο κομψή και ευχάριστη.

Προσαρμοστείτε

Η βιβλιοθήκη σας θα πρέπει να εξελίσσεται μαζί σας. Μη διστάσετε να αλλάξετε την οργάνωση αν αισθάνεστε ότι κάτι δεν λειτουργεί, ή αν αποκτήσετε νέα βιβλία.

Διατηρήστε την Τάξη

Μόλις ολοκληρώσετε την οργάνωση της βιβλιοθήκης σας, φροντίστε να διατηρείτε την τάξη, τοποθετώντας τα βιβλία πίσω στον κατάλληλο χώρο μετά τη χρήση τους.

Η οργάνωση της βιβλιοθήκης σας μπορεί να σας προσφέρει έναν χώρο που είναι όχι μόνο όμορφος αλλά και λειτουργικός, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τα βιβλία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !