Πώς θα αξιοποιήσετε το γιαούρτι που μόλις έληξε;

Tips

Σίσσυ Νίκα  Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος

Η τάση στην κουζίνα είναι «Νο food waste» και πάνω σε αυτό τον τομέα γίνονται προσπάθειες, ώστε να βρίσκουμε τρόπους προκειμένου να αξιοποιούνται τρόφιμα και προϊόντα αντί να καταλήξουν στα απορρίμματα.

Γνωστοί chef με ευρηματικότητα και φαντασία αξιοποιούν και υπολείμματα κρέατος, ζυμαρικών, λαχανικών δημιουργώντας νόστιμες δημιουργίες.

Εμείς πρέπει να εκπαιδευτούμε και κάποιες φορές, θα σας δίνουμε και μια ευφάνταστη αξιοποίηση τροφίμων, που έχουν λήξει ή που βρίσκονται κοντά στη λήξη.

Τί κάνουμε λοιπόν με το γιαούρτι που μόλις έληξε;

Nα θυμάστε ότι υπάρχουν και πολλά άλλα τρόφιμα τα οποία, αφού λήξουν, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πεταχτούν, αλλά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με έναν πιο εναλλακτικό τρόπο.

Ένα από αυτά τα τρόφιμα είναι και το γιαούρτι, που συνεχίζει να είναι χρήσιμο ακόμα και μετά τη λήξη του.Πείτε όχι στη σπατάλη και ξεκινάμε… την αξιοποίησή του.

Φτιάχνουμε μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιά.

Τα θρεπτικά στοιχεία του πολλά και αρκεί να ανακατέψουμε το γιαούρτι με λίγο μέλι. Το απλώνουμε στην επιφάνεια του δέρματος και στα μαλλιά και πραγματικά θα αναγεννηθούν.

Αν μάλιστα έχετε εγκαύματα από τον ήλιο ή ερεθισμό θα ανακουφιστείτε αμέσως, γιατί το γιαούρτι λειτουργεί και σαν ενυδατική κρέμα.

Στην κηπουρική σαν λίπασμα

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λίπασμα για λουλούδια και φυτά, ώστε να αναπτυχθούν γρήγορα και να είναι υγιή και δυνατά. Επίσης είναι ιδεατό για να κρατήσει μακριά τους μύκητες και τη μούχλα.

Γυαλίζει ασημικά και ορειχάλκινα αντικείμενα

Το γιαούρτι λειτουργεί σαν στιλβωτικό, έτσι γυαλίζει τέλεια τα ασημένια και ορειχάλκινα αντικείμενα του σπιτιού.

Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά το τρίβουμε με ένα μαλακό πανί και το ξεπλένουμε.

Καθαρίζει τα πατώματα

Με γιαούρτι μπορούμε να φτιάξουμε ένα φυσικό και πολύ αποτελεσματικό απορρυπαντικό, για να καθαρίσουμε τα πλακάκια του μπάνιου και της κουζίνας.

Το απλώνουμε απευθείας στους πιο επίμονους λεκέδες και το αφήνουμε να δράσει για 10 – 12 λεπτά.

Τρίβουμε την επιφάνεια με ένα σκληρό σφουγγάρι και ξεπλένουμε. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Αυτές είναι μόνον κάποιες από τις ευρηματικές ιδέες που χρησιμοποιήσαμε για να αξιοποιήσουμε το ληγμένο γιαούρτι, και μπορούμε να σας τις συστήσουμε ανεπιφύλακτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !