Πώς θα διατηρήσουμε το μαύρισμά μας …περισσότερο

Tips

Οι διακοπές, η ραστώνη του καλοκαιριού, το παιχνίδισμα με τις ηλιαχτίδες πάνω στο κορμί μας και το κολύμπι σιγά σιγά ολοκληρώνονται.

Οι περισσότερες από εμάς καμαρώνουμε για το ωραίο μαύρισμα στο κορμί μας οπότε θα πρέπει να το διατηρήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Άλλωστε αυτή είναι μια από τις αναμνήσεις που έχουν καταγραφεί και μας θυμίζουν το καλοκαίρι….

Πάντως να θυμάστε ότι το χαμόγελο και το γέλιο σας δίνουν λάμψη και χαρά, σας χαρίζουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων σας είστε … ή δεν είστε μαυρισμένη. Άρα δεν χρειάζεται να αγχώνεστε…

Εμείς θα σας αποκαλύψουμε κάποια μυστικά … για να κερδίσουμε χρόνο πριν εμφανιστεί το δέρμα μας …που δεν έχει τόσο επιθυμητό χρώμα.

Τί κάνουμε λοιπόν;

Τροφές με βήτα-καροτίνη

Πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας τροφές που περιέχουν βήτα καροτίνη, που είναι φυσική χρωστική ουσία που χαρίζει το ιδιαίτερο χρώμα στους καρπούς της γης.

Έτσι λοιπόν, τα καρότα, οι ντομάτες, οι πιπεριές κυρίως οι κόκκινες και οι πορτοκαλί, η κολοκύθα και άλλα λαχανικά που περιέχουν βήτα-καροτίνη θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το απόκτημα … του καλοκαιριού

Ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος βοηθά στη διατήρηση της υδρολιπιδικής μεμβράνης της επάνω στοιβάδας του δέρματος και έτσι καθυστερεί η απολέπιση των κυττάρων που έχουν πάρει αυτό το ωραίο καλοκαιρινό χρώμα.

Επιλέγουμε λοιπόν μια κρέμα σώματος δυνατή σε ενυδατικά ενεργά στοιχεία ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματός μας. Έτσι θα διατηρήσουμε περισσότερο το μαύρισμά μας και το δέρμα μας θα είναι λείο και όμορφο.

Όμως η ενυδάτωση επιφανειακά δεν αρκεί. Πρέπει να προέρχεται και από τον οργανισμό μας. Θα πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 1 ½ λίτρο νερό την ημέρα ώστε τα κύτταρά μας να τρέφονται σωστά και να είναι ενυδατωμένα.

Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα κατά τη διάρκεια της νύχτας αναγεννώνται,  οπότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να ξυπνήσουμε με ένα δέρμα λαμπερό, που αποπνέει φρεσκάδα.

Επίσης στην αγορά υπάρχουν και κρέμες που παρατείνουν το μαύρισμα και ενυδατώνουν.

Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμες που μαυρίζουν και όταν χρησιμοποιηθούν σε μαυρισμένο δέρμα μπορούν να παρατείνουν το μαύρισμα για εβδομάδες.

Όχι στην απολέπιση

Αν έχετε συνηθίσει να κάνετε απολέπιση στο σώμα και στο πρόσωπο μια ή δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να την ξεχάσετε ή να την κάνετε μια φορά το μήνα με ελαφρά απολεπιστικά.

Η απολέπιση συντελεί στην εξαφάνιση των επιφανειακών κυττάρων άρα και του μαυρίσματος.

Όχι στην αποτρίχωση με το ξυράφι

Το ξυράφι μαζί με τις τρίχες που κόβει … παίρνει μαζί του και τα επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας μας, δηλαδή το μαύρισμα. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνο να αφαιρέσει το μαύρισμα κατά τόπους οπότε το αποτέλεσμα δεν θα μας αρέσει…

Αυτή λοιπόν την περίοδο ας προτιμήσουμε άλλους τρόπους αποτρίχωσης…

Συνεχίζουμε την ηλιοθεραπεία…

Οι διακοπές τελείωσαν … ή καλύτερα εξατμίστηκαν πριν το συνειδητοποιήσουμε. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τα μπάνια και την ηλιοθεραπεία.

Εννοείται ότι ηλιοθεραπεία μπορούμε να κάνουμε και στη βεράντα, την ταράτσα, τον κήπο. Επίσης μια ωραία ιδέα για να συνεχίσουμε γλυκά το καλοκαίρι είναι η εγγραφή μας σε κάποιο Club με πισίνα.

Δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε αντηλιακές κρέμες γιατί ακόμα και με ελαφριά συννεφιά ο ήλιος δημιουργεί εγκαύματα και έτσι καταστρέφει και το πολυπόθητο μαύρισμά μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !