Πράσινη Σαλάτα με μανούρι

Τα μυστικά των Chef

Μια δροσερή και πολύ νόστιμη σαλάτα που ξεχειλίζει από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το dressing εσπεριδοειδών τυλίγει την πράσινη σαλάτα και αναδεικνύονται η φρεσκάδα και τα αρώματα.

Τη δοκιμάσαμε δίπλα στη θάλασσα στη μαγευτική Λίμνη Βουλιαγμένης, στο Λουτράκι κατά τη διάρκεια του πολύ επιτυχημένου Φεστιβάλ Taste of Loutraki.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Πράσινη Σαλάτα με μανούρι

Από τον Σωτήρη Σουβαρίγια, chef restaurant Ypanema, Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτράκι

Υλικά για 4 άτομα

100 γρ. ρόκα

100 γρ. σπανάκι baby

30 γρ. ξανθές κορινθιακές σταφίδες

30 γρ. καρυδόψιχα

100 γρ. τυρί μανούρι

Για το dressing εσπεριδοειδών

100 ml ηλιέλαιο

60 γρ. μουστάρδα Dijon απαλή

50 ml χυμό από φρέσκα πορτοκάλια

10 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι

25 γρ. μέλι θυμαρίσιο

15 γρ. καστάνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε το dressing.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και τους χυμούς από πορτοκάλι και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στην συνέχεια  προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε μικρές δόσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μανούρι για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά γυρίζοντας με λαβίδα προσεκτικά για να μην σπάσει.

Σε σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, το σπανάκι, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε με το μανούρι, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !