Ρυζόγαλο βουνίσιο

Tips

Το ρυζόγαλο γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ. Ενδείκνυται για ένα ελαφρύ βραδινό και είναι χορταστικό. Να θυμάστε πάντα ότι στο ψυγείο διατηρείται σκεπασμένο και πάντα το πασπαλίζουμε με κανέλα μόλις το σερβίρουμε, την τελευταία στιγμή για να μην υγρανθεί η κανέλα και χάσει το άρωμά της.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1-2 ώρες / Πολύ εύκολο

Ρυζόγαλο βουνίσιο

Από την Μαρίνα Ρουσάκη, Απόστολοι Πεδιάδας, Κρήτη

Υλικά για 4 άτομα

4 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πρόβειο ή αγελαδινό

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή Καρολίνα

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Πλένουμε το ρύζι με τρεχούμενο νερό για να φύγει το περίσσιο άμυλο.

Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε να βράσει το ρύζι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. O χρόνος εξαρτάται αν θέλουμε το ρύζι παραβρασμένο ή σπυρωτό, περίπου 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε σε μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα.

Τα βγάζουμε από το ψυγείο και πριν  τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στο γάλα και βανίλια ή μαστίχα Χίου αντικαθιστώντας το αλάτι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !