Σοκολατένια αυγά από τους δύο καλύτερους chocolatiers του κόσμου…

Tips

O μύστης της σοκολάτας Pierre Herme είναι ο καλύτερος chocolatier και patissier του κόσμου. Από πολλούς θεωρείται ο Picasso της ζαχαροπλαστικής και πρόσφατα έγινε πρόεδρος της επιτροπής εκπαίδευσης του Ιnstitut Culinaire de France. Mέσα από το δικό του σύμπαν των γεύσεων δημιουργεί αριστουργήματα, γητεύοντας κάθε είδος εκλεκτής και συνάμα σπάνιας σοκολάτας. Τα δένδρα και οι κόκκοι του κακάο επιλέγονται πάντα από τον ίδιον.

Γεννήθηκε κυριολεκτικά μέσα στη σοκολάτα και τις κρέμες αφού είναι 4ης γενιάς ζαχαροπλάστης. Από 14 ετών άρχισε η διαδρομή του στο μυστηριακό κόσμο της σοκολάτας. Σήμερα εξερευνώντας  νέες γεύσεις, κατακτώντας νέα υλικά, εμπνέεται και δημιουργεί… και αναστατώνει τις τάσεις της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής. Επίμονος, τελειοθηρικός και συνάμα ρομαντικός και εξαιρετικά ευγενής. Απολαμβάνει τα ταξίδια, τα αρώματα, τη μουσική, τα παιχνιδίσματα του ουρανίσκου.

Από το 2016 ψηφίζεται ο καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου. Το 2017 έστειλε τα πρώτα macarons στο διάστημα για να γλυκάνει τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ήμουν τυχερή που τον γνώρισα στο Παρίσι και εντελώς κατά τύχη… το σπίτι που έμενα στο Παρίσι, ήταν δύο μόλις κτήρια από το περίφημο ζαχαροπλαστείο της οδού Bonaparte, στο 6ο διαμέρισμα. Προφανώς οι άγγελοι της γαστρονομίας έβαλαν το χέρι τους… και απολάμβανα καθημερινά τα καλύτερα.


Κάθε χρόνο τα σοκολατένια του αυγά δημιουργούν τάση.

Φέτος τα γλυπτά αυγά του από εξαιρετικές σοκολάτες όλων των ειδών έχουν θέμα τη φύση… τη διάσωση του πλανήτη.

Τα πάντα είναι ανακυκλώσιμα, τίποτα δεν περισσεύει… έτσι ταξίδεψε στις παραλίες της Γαλλίας και εμπνεύστηκε από τα βότσαλα, τα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, τα φύκια που όλο και μειώνονται… τις αχιβάδες… την ίδια την άμμο.

Ακόμα και το παραδοσιακό κουνέλι φέτος έχει κίνηση.. τρέχει να σωθεί … από τους ανθρώπους. Οι φτέρες των δασών έχουν την τιμητική τους γιατί η μόλυνση της αποδεκατίζει…

Τα σοκολατένια του αυγά φέτος είναι μια ωδή στη φύση … που σκοπό έχει να μας συγκινήσει και να μας κάνει να σκεφθούμε τον πλανήτη πριν είναι αργά. Ο Pierre με τον δικό του τρόπο μας «προκαλεί» να αγαπήσουμε τη γη μας, τα πάντα είναι χρήσιμα και πρέπει να ανακυκλώνονται… τίποτα δεν περισσεύει.

Εννοείται από το ζαχαροπλαστείο του δεν λείπουν τα υπόλοιπα γλυκά και τα εκπληκτικά macarons.


Το άλλο το τρομερό παιδί της σοκολάτας είναι ο Bέλγος Pierre Marcolini, πρόκειται για τον δεύτερο απίθανο chocolatier που επιλέγει τους κόκκους του κακάο… και τους ψήνει ο ίδιος σε θερμοκρασία 120ο για 40 λεπτά… και ακολουθεί η διύλιση και η σύνθλιψη με ζάχαρη ώστε να απελευθερωθεί η γεύση και τα αρώματα…

Το περίεργο είναι ότι και δύο σοκολατοποιοί έχουν τον ίδιο όνομα και οι δύο ξεκίνησαν στα 14 χρόνια τη σοβαρή ενάσχόλησή τους με τη σοκολάτα. Συμπτώσεις …

Σε ηλικία 31 έτους ο Marcolini κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζαχαροπλαστών. Οι σοκολάτες που δημιουργεί ο ίδιος μοναδικές και το nickname του «Σοκολατένιος».

Ο λόγος .. έχει αποφασίσει να φέρει επανάσταση στον ρόλο του σοκολατοποιού υπερασπίζοντας τους καλλιεργητές κακάο και τις περιοχές που εργάζονται, πληρώνοντας μια δίκαιη τιμή. Επιλέγει μόνον καρπούς υψηλής ποιότητας και επιμένει σε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη και ηθική προσέγγιση στη βιοτεχνική παραγωγή σοκολάτας. Ο Pierre της καρδιάς μας είναι εμμονικός       με τη γεύση και το άρωμα της αληθινής σοκολάτας…

Φέτος τα πασχαλινά αυγά που δημιούργησε είναι εμπνευσμένα από τη φύση. Βασικά τα παρουσίασε πάνω σε ένα στρώμα από σπόρους σουσαμιού αλλά και ηλιόσπορου… Τα αυγά είναι βασικά λαγοί ή κούνελοι που έχουν στραμμένο το κεφάλι τους στη φωλιά τους στη γη… Εκεί πρέπει και οι άνθρωποι να στρέψουν την προσοχή τους… στον πλανήτη μας που έχει αρχίσει και κραυγάζει.

Σε κουτιά χάρτινα παρουσιάζει τη συλλογή του Bird bunny από αυγά και σοκολατάκια κάθε είδους και σχήματος… μέχρι ζωάκια.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα      ΠΑΣΧΑ

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !