Superfood σαλάτα με κινόα bio, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, φρέσκα λαχανικά και δροσερό dressing μελιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια ολόδροση και αρωματική σαλάτα τόσο υγιεινή και νόστιμη που σίγουρα θα εντάξετε στη διατροφή σας. Το κινόα είναι 100% φυτικό προϊόν από την καρδιά των Άνδεων. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, σε φώσφορο, φολικό οξύ, μαγγάνιο και είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών. Επίσης δεν περιέχει γλουτένη και μπορείτε με κινόα να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά ή το ρύζι.

Xρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα superfood με κινόα bio, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, φρέσκα λαχανικά και δροσερό dressing μελιού

Yλικά για 4 άτομα

500 γρ κινόα

1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους, χωρίς σπόρους

8 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

50 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα

1 πιπεριά chilly, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

1 lime το χυμό και ξύσμα

ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το dressing

100 ml χυμό λεμόνι

150 ml ελαιόλαδο

150 ml ηλιέλαιο

40 γρ. μουστάρδα Dijon απαλή

40 γρ. μέλι θυμαρίσιο

Για το φινίρισμα

Φύλλα ρόκας ή φύλλα σπανάκι baby

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τη γλυκοπατάτα για 15 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη στραγγίζουμε.

Παράλληλα βάζουμε την κινόα μέσα στο σουρωτήρι και τη ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την κινόα και βράζουμε για 8 λεπτά και την σουρώνουμε.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα και προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το chilly, το χυμό και το ξύσμα lime, το αλάτι, τα πιπέρια, τα κάσιους και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Παράλληλα την ώρα που βράζει η κινόα ετοιμάζουμε το dressing.

Bάζουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε μια φορά ακόμα.

Στο μέσο του πιάτου βάζουμε ένα τσέρκι αν θέλουμε και στήνουμε τη σαλάτα.

Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας και περιχύνουμε με το dressing.

Σερβίρουμε. ΠΑΣΧΑ

   

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !