Σοκολατόπιτα με κρέμα μασκαρπόνε και σιρόπι espresso

Tips

Ένα γλυκό απίθανο… Όσοι το δοκιμάσουν θα το λατρέψουν γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο. Θα έλεγα ότι προσομοιάζει και με brownies γιατί δεν έχει την υγρή υφή της συνηθισμένης σοκολατόπιτας. Η κρέμα μασκαρπόνε είναι απίθανη και η αρμονία με το σιρόπι espresso τέλεια. Πρώτη φορά δοκιμάσαμε αυτή τη σοκολατόπιτα στη Ρώμη και ξετρελαθήκαμε.

Αυτή η σοκολατόπιτα του ταλαντούχου chef Χρήστου Παπά ξύπνησε τις γευστικές μας μνήμες.

Η συνταγή δική σας.

Χρόνος προετοιμασίας 12 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά / Εύκολο

Σοκολατόπιτα με κρέμα μασκαρπόνε και σιρόπι espresso

Από τον Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή

Yλικά για 6 – 8 άτομα

7 αυγά μεγάλα

30 γρ. κακάο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ. καστανή ζάχαρη

400 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια

350 γρ. βούτυρο αγελάδας

Για την κρέμα μασκαρπόνε

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε

100 γρ. φρέσκη ή φυτική κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 βανιλίνη

Για το σιρόπι espresso

1 διπλή δόση espresso

50 ml νερό

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

Τρόπος παρασκευής

Στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη κουβερτούρα για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε καλά

Σε καθαρό κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε και πάλι με το γάντζο.

Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Σε ταψί έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ρίχνομε όλο το υλικό του μίξερ.

Με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο στον αέρα για 50 λεπτά.

Με μαχαιράκι δοκιμάζουμε στη μέση του ταψιού και αν βγει καθαρό βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε.

Βάζουμε σε μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι espresso.

Σε μικρό τηγάνι βάζουμε το espresso, το νερό και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει για 4-5 λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ έτοιμο το σιρόπι μας.

Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα κόβοντας σε κομμάτια και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά κρέμα και περιχύνουμε με σιρόπι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !