Σοκολατόπιτα με κρέμα μασκαρπόνε και σιρόπι espresso

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκό απίθανο… Όσοι το δοκιμάσουν θα το λατρέψουν γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο. Θα έλεγα ότι προσομοιάζει και με brownies γιατί δεν έχει την υγρή υφή της συνηθισμένης σοκολατόπιτας. Η κρέμα μασκαρπόνε είναι απίθανη και η αρμονία με το σιρόπι espresso τέλεια. Πρώτη φορά δοκιμάσαμε αυτή τη σοκολατόπιτα στη Ρώμη και ξετρελαθήκαμε.

Αυτή η σοκολατόπιτα του ταλαντούχου chef Χρήστου Παπά ξύπνησε τις γευστικές μας μνήμες.

Η συνταγή δική σας.

Χρόνος προετοιμασίας 12 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά / Εύκολο

Σοκολατόπιτα με κρέμα μασκαρπόνε και σιρόπι espresso

Από τον Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή

Yλικά για 6 – 8 άτομα

7 αυγά μεγάλα

30 γρ. κακάο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ. καστανή ζάχαρη

400 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια

350 γρ. βούτυρο αγελάδας

Για την κρέμα μασκαρπόνε

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε

100 γρ. φρέσκη ή φυτική κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 βανιλίνη

Για το σιρόπι espresso

1 διπλή δόση espresso

50 ml νερό

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

Τρόπος παρασκευής

Στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη κουβερτούρα για 3-4 λεπτά και ανακατεύουμε καλά

Σε καθαρό κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε και πάλι με το γάντζο.

Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Σε ταψί έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ρίχνομε όλο το υλικό του μίξερ.

Με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο στον αέρα για 50 λεπτά.

Με μαχαιράκι δοκιμάζουμε στη μέση του ταψιού και αν βγει καθαρό βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε.

Βάζουμε σε μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι espresso.

Σε μικρό τηγάνι βάζουμε το espresso, το νερό και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει για 4-5 λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ έτοιμο το σιρόπι μας.

Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα κόβοντας σε κομμάτια και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά κρέμα και περιχύνουμε με σιρόπι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !