Mαυρομάτικα φασόλια με λαχανίδες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια υπετροφή που θωρακίζει τον οργανισμό μας. Οι λαχανίδες ή κέιλ είναι στην εποχή τους και πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο αλλά και βιταμίνη C. O συνδυασμός με τα μαυρομάτικα φασόλια με πρωτεΐνες, διαλυτές φυτικές ίνες, χαλκό και πολυφαινόλες τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτικά και είναι ότι καλύτερο.

Στην περίφημη Μονή Αιμυαλών, στο φαράγγι του Λούσιου, στη Δημητσάνα, ο ηγούμενος πατέρας Δαμασκηνός μας ετοίμασε αυτή τη μοναδική γευστική δημιουργία, που είναι «φάρμακο» για τον οργανισμό μας, όπως μας είπε. Η μοναστηριακή διατροφή είναι διακεκριμένη και πολύτιμη για τα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρει στον άνθρωπο.

Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά / Εύκολο

Mαυρομάτικα φασόλια με λαχανίδες

Από τον Ηγούμενο πατέρα Δαμασκηνό της Μονής Αιμυαλών, Φαράγγι Λούσιου

Υλικά για 4 άτομα

2 μεγάλες  λαχανίδες

500 γρ φασόλια μαυρομάτικα

Ελαιόλαδο

Χυμό από ένα λεμόνι

Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής       

Aπό το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε νερό για να φουσκώσουν, μέχρι την επόμενη μέρα.

Σε κατσαρόλα  βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο  νερό  για  30 λεπτά.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις λαχανίδες και τις «ζεματάμε»  σε αλατισμένο  νερό  για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις λαχανίδες.

Σε μια κατσαρόλα  ρίχνουμε ελαιόλαδο  και σοτάρουμε το  κρεμμύδι  και την πιπεριά.

Προσθέτουμε τις λαχανίδες,  τα φασόλια  και σοτάρουμε ελαφρά . Ανακινούμε την κατσαρόλα.

Στη συνέχεια « σβήνουμε»  με το  λεμονοχυμό  και αφήνουμε  να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε την κατσαρόλα μια φορά ακόμα.

Σερβίρουμε ζεστά αλλά τρώγονται ευχάριστα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !