Mαυρομάτικα φασόλια με λαχανίδες

Tips

Μια υπετροφή που θωρακίζει τον οργανισμό μας. Οι λαχανίδες ή κέιλ είναι στην εποχή τους και πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο αλλά και βιταμίνη C. O συνδυασμός με τα μαυρομάτικα φασόλια με πρωτεΐνες, διαλυτές φυτικές ίνες, χαλκό και πολυφαινόλες τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτικά και είναι ότι καλύτερο.

Στην περίφημη Μονή Αιμυαλών, στο φαράγγι του Λούσιου, στη Δημητσάνα, ο ηγούμενος πατέρας Δαμασκηνός μας ετοίμασε αυτή τη μοναδική γευστική δημιουργία, που είναι «φάρμακο» για τον οργανισμό μας, όπως μας είπε. Η μοναστηριακή διατροφή είναι διακεκριμένη και πολύτιμη για τα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρει στον άνθρωπο.

Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά / Εύκολο

Mαυρομάτικα φασόλια με λαχανίδες

Από τον Ηγούμενο πατέρα Δαμασκηνό της Μονής Αιμυαλών, Φαράγγι Λούσιου

Υλικά για 4 άτομα

2 μεγάλες  λαχανίδες

500 γρ φασόλια μαυρομάτικα

Ελαιόλαδο

Χυμό από ένα λεμόνι

Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής       

Aπό το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε νερό για να φουσκώσουν, μέχρι την επόμενη μέρα.

Σε κατσαρόλα  βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο  νερό  για  30 λεπτά.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις λαχανίδες και τις «ζεματάμε»  σε αλατισμένο  νερό  για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις λαχανίδες.

Σε μια κατσαρόλα  ρίχνουμε ελαιόλαδο  και σοτάρουμε το  κρεμμύδι  και την πιπεριά.

Προσθέτουμε τις λαχανίδες,  τα φασόλια  και σοτάρουμε ελαφρά . Ανακινούμε την κατσαρόλα.

Στη συνέχεια « σβήνουμε»  με το  λεμονοχυμό  και αφήνουμε  να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε την κατσαρόλα μια φορά ακόμα.

Σερβίρουμε ζεστά αλλά τρώγονται ευχάριστα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !