Σουφλέ σοκολάτας moelleux

Τα μυστικά των Chef

Η αυθεντική πανεύκολη γαλλική συνταγή για ένα ελαφρύ σουφλέ σοκολάτας, που γίνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά και το σίγουρο είναι ότι θα σας λατρέψουν μικροί και μεγάλοι… Είναι τόσο νόστιμο που γίνεται εμμονή.

Αυτό το σουφλέ σοκολάτας λέγεται moelleux, που στα γαλλικά σημαίνει μαλακό και υγρό, αφού είναι μόλις ψημένο στην «καρδιά» του και μόλις βυθίσουμε το κουτάλι η σοκολάτα τρέχει … νωχελικά.

Κάθε κουταλιά και απόλαυση, που ζεσταίνει τον ουρανίσκο και τον πλημμυρίζει άρωμα και γεύση τις κρύες βραδιές του χειμώνα.

Το σουφλέ διπλασιάζεται σε ύψος μέσα στο φούρνο και το μυστικό είναι ο καλά προθερμασμένος φούρνος και θυμηθείτε δεν πρέπει να τον ανοίξουμε για κανένα λόγο, γιατί απλά το σουφλέ θα «καθίσει».

Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα με την κλασική μέθοδο σε μπεν μαρί.

Σουφλέ σοκολάτας Μoelleux

Από τον Σωτήρη Λασκαρίδη executive pastry chef

 Yλικά για 6 φορμάκια

O Σωτήρης Λασκαρίδης

200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 82% λιπαρά

200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, 56%  κακάο

200 γρ. αυγά, 4 αυγά των 50 γρ.

100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

100 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

Τρόπος Παρασκευής

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Kόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ πυρίμαχο μαζί με το βούτυρο και καλύπτουμε το μπολ, με ειδική μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων.

Βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800watt.

Στη συνέχεια με την μαρίζ ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να μην υπάρχουν αδιάλυτα κομματάκια.

Στο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη κοσκινίζοντας πάνω από το μπολ και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να μην ξεχωρίζει καθόλου η ζάχαρη.

Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι, που το κοσκινίζουμε πάνω από το μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην ξεχωρίζει καθόλου η ζάχαρη.

Το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ, αν πρόκειται να γεμίσουμε φορμάκια, διαφορετικά δεν χρειάζεται.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο κακάο  6 ατομικές πυρίμαχες φόρμες του σουφλέ ή μια μεγάλη.

Μοιράζουμε το μείγμα φροντίζοντας να γεμίσουμε τη φόρμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 9 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο.

Βγάζουμε το σουφλέ από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με κακάο που έχουμε βάλει σε μικρό σουρωτήρι.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος σε μικρό saucier δίπλα στο σουφλέ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !