Βραχάκια μαύρης σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Σοκολατένια βραχάκια, οι μικρές μπουκίτσες σοκολάτας παραγεμισμένες με ξηρούς καρπούς που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα όταν τρώγονται με μέτρο μας χαρίζουν αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να αντισταθούμε και καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

Εμείς σας δίνουμε τη βασική συνταγή με μαύρη σοκολάτα, εσείς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος ή ακόμα και λευκή.

Μια άλλη ιδέα είναι να αντικαταστήσετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φιστίκια ή φουντούκια ή ακόμα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και δύο είδη για να απολαύσετε διαφορετικές γεύσεις.

Ένα παιχνίδισμα γεύσεων για τις ξεχωριστές στιγμές του χειμώνα.

Βραχάκια Μαύρης Σοκολάτας

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

800 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

600 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα

Για το καραμέλωμα των αμυγδάλων

600 γρ. αμυγδαλόψυχα ξασπρισμένη

400 γρ. ζάχαρη καστανή

300 ml νερό χλιαρό

50 ml. γλυκόζη

10 ml.  Grand Marnier ή το δικό σας λικέρ πορτοκάλι

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ακέρωτο

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα καραμελώνουμε τα αμύγδαλα.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Μόλις πάρουν βράση, τα αφήνουμε μισό λεπτό ακόμα.

Ρίχνουμε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα στο σιρόπι και με την ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Τα στραγγίζουμε με την σουρωτή κουτάλα.

Στρώνουμε μια αντικολλητική μεμβράνη σε ένα ταψί και βάζουμε τα αμύγδαλα

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12 λεπτά.

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια πιατέλα για 2 ώρες.

Για τα βραχάκια

Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια.

Την λιώνουμε στο μπεν μαρί σε βραστό νερό σε θερμοκρασία 40οC.

Αφού λιώσει η σοκολάτα την ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης για να κατέβει η θερμοκρασία.

Τη ρίχνουμε σε μεταλλικό μπολ. Μόλις η θερμοκρασία κατέβει στους 29ο C προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε τα σοκολατάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητική μεμβράνη.

Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα.

Τα βραχάκια είναι έτοιμα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !