Βραχάκια μαύρης σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Σοκολατένια βραχάκια, οι μικρές μπουκίτσες σοκολάτας παραγεμισμένες με ξηρούς καρπούς που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα όταν τρώγονται με μέτρο μας χαρίζουν αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να αντισταθούμε και καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

Εμείς σας δίνουμε τη βασική συνταγή με μαύρη σοκολάτα, εσείς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος ή ακόμα και λευκή.

Μια άλλη ιδέα είναι να αντικαταστήσετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φιστίκια ή φουντούκια ή ακόμα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και δύο είδη για να απολαύσετε διαφορετικές γεύσεις.

Ένα παιχνίδισμα γεύσεων για τις ξεχωριστές στιγμές του χειμώνα.

Βραχάκια Μαύρης Σοκολάτας

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

800 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

600 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα

Για το καραμέλωμα των αμυγδάλων

600 γρ. αμυγδαλόψυχα ξασπρισμένη

400 γρ. ζάχαρη καστανή

300 ml νερό χλιαρό

50 ml. γλυκόζη

10 ml.  Grand Marnier ή το δικό σας λικέρ πορτοκάλι

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ακέρωτο

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα καραμελώνουμε τα αμύγδαλα.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Μόλις πάρουν βράση, τα αφήνουμε μισό λεπτό ακόμα.

Ρίχνουμε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα στο σιρόπι και με την ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Τα στραγγίζουμε με την σουρωτή κουτάλα.

Στρώνουμε μια αντικολλητική μεμβράνη σε ένα ταψί και βάζουμε τα αμύγδαλα

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12 λεπτά.

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια πιατέλα για 2 ώρες.

Για τα βραχάκια

Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια.

Την λιώνουμε στο μπεν μαρί σε βραστό νερό σε θερμοκρασία 40οC.

Αφού λιώσει η σοκολάτα την ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης για να κατέβει η θερμοκρασία.

Τη ρίχνουμε σε μεταλλικό μπολ. Μόλις η θερμοκρασία κατέβει στους 29ο C προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε τα σοκολατάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητική μεμβράνη.

Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα.

Τα βραχάκια είναι έτοιμα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !