Σουφλέ Τυρόπιτα

Τα μυστικά των Chef

Ένα σουφλέ που αρέσει πολύ … είναι όμορφο, γιορτινό και η γεύση του ανεβαστική.

Η φίλη Αντωνία Κατή μας το ετοίμασε και δοκιμάζοντας εξαφανίστηκε σε χρόνο dt.

Oι γευστικές δημιουργίες της Αντωνίας όπως και οι φωτογραφίες της μιλάνε στην καρδιά…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος αναμονής 30 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 55-60 λεπτά / Εύκολη

Σουφλέ Τυρόπιτα

Από την Αντωνία Κατή, διακεκριμένη food photographer & food stylist

 Υλικά για 4 – 6 άτομα

1 πακέτο λεπτό φύλλο κρούστας για γλυκά

650 γρ. μείγμα τυριού φέτα και ανθότυρο, χοντροτριμμένα

100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

4 αυγά

600 ml φρέσκο γάλα

2 κ.γ.  baking powder

αλάτι

λευκό πιπέρι

Για το άλειμμα των φύλλων

ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

 

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε 3 φύλλα αλειμμένα με λάδι.

Στο τελευταίο φύλλο, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα των τυριών, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλλο και απλώνουμε και πάλι λίγη ποσότητα από τα τυριά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα τυριά, φροντίζοντας να κρατήσουμε 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.

Τακτοποιούμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί, λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι.

Προσθέτουμε το γάλα, το baking, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου, να απορροφηθούν  τα υγρά.

Ψήνουμε το σουφλέ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια τoυ.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !