Σουμάκ,  ένα μπαχαρικό full στα αντιοξειδωτικά 

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα μπαχαρικό που χαρίζει οφέλη στον οργανισμό και διανθίζει τις γεύσεις με  άρωμα ανατολής. Στα αραβικά σημαίνει κόκκινο.

Το σουμάκ είναι ο κόκκινος καρπός του θάμνου Rhus coriaria, που αφού αποξηρανθεί και τριφτεί  παίρνει τη τελική μορφή του. Η γεύση του ξινούτσικη και στις χώρες της Μ.Ανατολής, πολλές φορές αντικαθιστά το λεμόνι ή το ξύδι.

Το σουμάκ είναι από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Ανακουφίζει τους πόνους του στομάχου και όχι μόνον… Οι Άραβες το χρησιμοποιούν ευρέως, σαν αντιπυρετικό και διουρητικό.

Το σουμάκ, είναι από τα σημαντικά μπαχαρικά της κουζίνας της Μέσης Ανατολής και δίνει το «παρών» στο τραπέζι δίπλα στο αλάτι και στο πιπέρι. Χαρίζει τη χαρακτηριστική γεύση του, στο κεμπάπ, το λαχμαντζούν, στα ψητά κρεατικά, αλλά και στο πέρσικο ρύζι, στα φαλάφελ, στα ορεκτικά όπως επίσης στο χούμους, στις μαρινάδες και στις σαλάτες. Οι άραβες ρίχνουν μια πρέζα στο τσάι τους.

Αποτελεί το βασικό συστατικά του μείγματος μπαχαρικών ζατάρ, που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ιορδανία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !